5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Eğitimde 4x4 modeli

Birecik İlçe Kaymakamlığı'nın eğitim alanında başlattığı hamleler meyvelerini vermeye başladı.

İlginç kampanyalar çerçevesinde ev ev, kapı kapı birebir ailelerle görüşme yapan Birecik Kaymakamlığı yetkilileri, bölgenin bilinen sorunlarından olan kız çocuklarının eğitim problemlerini çözmeyi başardı. Özellikle Kız Meslek Lisesi bünyesinde eğitim veren okullarda adeta eğitim patlaması olduğu ortaya çıkan rakamlarla farkını hissettirdi.

Önceki yıllarda kız meslek lisesi okulunda sadece 171 öğrenci eğitim görürken, şimdilerde bu sayı 452 öğrenciye yükselirken, önümüzdeki eğitim öğretim yılında ise 600 öğrencinin eğitim görmesi bekleniyor.

Rakamlarında ortaya koyduğu gibi yörede sıkı bir şekilde adam adama markaj yöntemiyle ailelerin ikna edildikleri, kız öğrencilerin okullulaşma alanında tüm imkanların seferber edildiği bildirildi. Bölgede halen kız öğrencilerin son derece modern imkanlarla barınmalarını sağlayan Vali Yusuf Yavaşcan, ilköğretim kız yurdu kesintisiz olarak hizmet verirken, önümüzdeki dönemlerde yurt sayısının arttırılacağı belirtildi.

Birecik Modeli ve Eğitimde 4X4 Modeli ile sürekli gündeme gelen ilçe Kaymakamı Tuncay Sonel, "Eğitim alanındaki hamleler öncelik sırasında en başta çalışma yaptığımız konulardır. Özellikle ilçemizde yaşayan kız çocuklarımızın okula gönderilmeleri noktasında ilk başlarda sıkıntı yaşanıyordu. Ancak ailelerle bire bir görüşmelerimiz sayesinde, oluşturduğumuz ekiplerimizin kapı kapı dolaşarak tespit ettikleri kız çocuklarımızı okullara kayıt ettirmek suretiyle ve en önemlisi onların rahatça bir ev ortamındaymış gibi güvende olacakları, ailelerinin de bu sıcak ortamı görerek çocuklarını gönül huzuru içinde okullara göndermeleri sağlanmıştır. Burada en önemli faktör tüm arkadaşlarımızın cansiperane üstün gayret sarf ederek bu mücadeleyi verip tüm yavrularımızın okullara gitmeleri sağlanmıştır. Amaç sadece çocukları oklulara kayıtlarını yaptırmakla bitmiyor tabi ki. En önemli faktörlerden bir tanesi çocuklarımızın düzenli olarak okullarına devam etmelerini de sağlamak, bu alanda da çeşitli projeler ile bu sorunda ortadan kaldırılmıştır. Diğer önemli husus da çocuklarımızın özelliklede kız çocuklarımızın istihdam edilmeleridir. Yani okulu bitirdikten sonrada onların üretim ekonomisi içerisinde kendilerine düşen rollerde yer almalarını sağlamaktır. Kız meslek lisemizde okuyan kızlarımızın sayıların artmış olması bizleri her iki şekilde mutlu etmiştir. Birincisi kız çocuklarının okullu olması ikincisi de özellikle bir mesleğe yönelik olarak yaptıkları tercihtir. Bu anlamda ileride istihdam edilmeleri ve kısa yoldan ekmek kazanmaları kolaylaşacaktır' dedi.

Birecik ilçesinde halen faaliyette bulunan Endüstri Meslek ve Anadolu Meslek lisesinde okul öncesi eğitim bölümü, çocuk gelişimi bölümü, bilgisayar bölümü ve pratik kız sanat okulu bölümleriyle hizmet verildiği bildirildi.

.
Yayın Tarihi : 22 Nisan 2008 Salı 16:39:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?