3
Mayıs
2024
Cuma
ŞANLIURFA

Ekinler böcek tehdidi altında

HARRAN OVASI'NDA EKİNLER ZARARLI BÖCEKLERİN TEHDİDİ ALTINDA

Şanlıurfa'nın Akçakale ve Harran ilçelerinde çiftçilerin ekinleri zararlı böceklerin tehdidi altında. Zararlı böceklerden dolayı bir kısım çiftçiler ilaçlamaya başlarken bir kısım çiftçi de zamanında ilaçlama yapamadığı için ekinlerini kurtaramadığından yakınıyor.

Harranlı çiftçiler, bu yıl ekilen buğday ve arpa ürünlerinde hastalık görüldüğünden dolayı ürün rekoltesinde düşüş yaşanabileceğini söyledi. Çiftçilerden Muhammed Sarıboğan, ürünlerinin daha başak vermeden sararmasını görünce önlem almaya başladıklarını söyledi. Sarıboğan, "Ekinlerimiz hastalıktan zarar görmemesi için ilaçlama çalışmaları başladık. Ekinlerimizde özelikle buğday yaprakları üzerinde oluşan kurtçuklar, buğday yaprak biti, yaprak leke hastalığı, sarıpas, külleme ve kök çürüklüğüdür.

Özellikle sarıpas ve yaprak biti yoğunluğu çok fazla olup verimi önemli ölçüde etkileyeceğini tahmin ediyoruz. Buna karşın önlem almak için zirai aletlerimizle ekinlerimizi ilaçlamaya başladık" dedi.

Öte yandan, yetkililer de uyarılarda bulundu. Yetkililer, çiftçilerin acilen kurtlara ve zararlı haşerelere karşı önlem alması gerektiğini, önlem alınmadığı takdirde ürünlerinde bu yıl büyük hasar görebileceklerini ifade etti.

HARRAN OVASI'NDA EKİNLER ZARARLI BÖCEKLERİN TEHDİDİ ALTINDA
HARRAN OVASI'NDA EKİNLER ZARARLI BÖCEKLERİN TEHDİDİ ALTINDA
İHA
Yayın Tarihi : 3 Nisan 2010 Cumartesi 09:48:05
Güncelleme :3 Nisan 2010 Cumartesi 18:50:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?