4
Mayıs
2024
Cumartesi
ŞANLIURFA

Ekmeğe zam yok

Şanlıurfa Fırıncılar Odası Başkanı Mehmet Emin Karaatlı, son günlerde hızla artan un fiyatlarına rağmen yönetim olarak ekmeğe zam yapmayacaklarını söyledi.

Şanlıurfa Fırıncılar Odası Başkanı Mehmet Emin Karaatlı son günlerde artan un fiyatlarına rağmen piyasada var olan durgunluğu da göz önüne alarak, Şanlıurfa halkına ek maddi yük getirmemek için temel gıda maddesi olan ekmeğe şimdilik zam yapmayacaklarını söyledi.

Karaatlı, "Bundan 6 ay önce ekmeklik buğdayın fiyatı 50 kuruş. Un fiyatları 40 TL civarındaydı. 6 ay süresi zarfında artan birçok maliyetin yanında ekmeklik buğdayın fiyatı 80 Kuruş civarına çıktı. Un fiyatları da 50 TL'yi aştı. Hala da artmaya devam edecek gibi. Konunun önemine binaen toplanan yönetim kurulumuzca alınan karar, daha önce pirinç, mercimek ve fasulyede spekülatörlerin oyununu bozan hükümetimizin, şu an buğday ve un fiyatları ile oynayan spekülatörlerin oyununu bozacağına olan inancımızı koruyarak ve Şanlıurfalı hemşerilerinize ek maddi yük getirmemek için temel gıda maddesi olan ekmeğe şimdilik zam yapmayacağımızı belirtmek istiyorum" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Aralık 2010 Pazartesi 15:54:01
Güncelleme :28 Aralık 2010 Salı 01:42:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?