7
Mayıs
2024
Salı
ŞANLIURFA

Ekmek tekneleri Sibel Can kolyeleri

sibel can kulyesiŞanlıurfa'nın Birecik İlçesi'nde belediye tarafından geleneksel olarak düzenlenen "Kelaynak ve Çevre Festivali"nde sanatçı Sibel Can'a hediye edilen "Sibel Can Gümüş Kolyesi" genç kızların ekmek teknesi oldu. 

Şanlıurfa'nın Birecik Kaymakamı Tuncay Sonel, istihdama yönelik proje kapsamında gümüş işçiliği kursu açtıklarını belirterek, "Genç kızlarımız Sibel Can kolyeleri yaptı. Çok güzel işler çıkardı. Çok büyük talepler geliyor. Mikrokredi kapsamında 30 bin YTL'lik katkı yaptık. Birçok kişiye dükkan açtık. Gençlerimizin gümüşçülükten ekmek kazanmaları çok güzel bir olay. Balık tutmayı öğretmek güzeldir. Hem aile hem de ülke ekonomisine katkı sağlıyorlar" dedi. 

Birecik İlçesi'nde gümüş işlemeciliği kursuna başladığını belirten kursiyer Gülşen Güzel, "Biz bu kursa başlamadan önce evde oturuyorduk, karamsardık. İlk yaptığım şey kendime bankamatik kartı almak oldu. Çok büyük param yok ama, ben inanıyorum kendi işim olacak. Kendi ayaklarımın üstünde duruyorum. Kaymakam bey bize karşılıksız mikrokredi verdi. Kendi atölyemizi kendimiz açacağız ve kendi işimizi yapacağız. Biz okuyamadık, okutturamadılar. Çünkü elimizden tutulmadı. Zararın neresinden dönsen kardır. Bu işi, bu mesleği yaparken işimin arkasından duracağım. Çok iyi yerlere geleceğimize inanıyorum" şeklinde konuştu. 

sebil can kulyesiGerek aileleri ve gerekse maddi imkansızlıklar yüzünden okul okuyamadıklarını söyleyen kursiyer Havva Kılıç ise "Hiçbirimiz okumadık. İçimizde okuyan da var okumayanda var. Aklımıza gelmeyen şeyleri Kaymakam imkan tanıdı. Yeni dünyalar açtı, yeni şeyleri keşfetmemizi sağladı. Aklımıza hiç gelmezi, gidip bir yerde kurs göreceğiz ardından dükkanımız olacak. Kaymakamlık bize öyle büyük bir destek verdi. Hepimize para verdi. Her birimizin ayrı ayrı dükkanları var. Bundan öncesini düşünürseniz hiç kimse benim bir dükkanım olacak diyemezdi. Buradaki bütün insanlara ufuk oldu, herkese hayat oldu" diye konuştu. 

Sibel Can'a yapılan kolyenin kendilerine de şans getirdiğini ifade eden Havva Kılıç, "Sibel Can buraya festivale geldiğinde Kaymakam bize sipariş verdi. Kaymakam bey dedi ki 'Sibel Can'ın göz rengine göre kolye yapacaksınız'. Sibel Can'ın gözünün rengine göre kolye yaptık. Herkesin umudu oldu. Bu herkese olduğu gibi Sibel Can'a da uğur getirdi. Bu kolye herkesin umudu olduğu için bize de uğur getirdi. Şu an kolyelere büyük bir talep var. Sibel Can kolyesi 15 kişiye ekmek kapısı oldu" ifadelerini kullandı. 

Öte yandan, Birecik Belediyesi'nin her yıl geleneksel olarak düzenlediği 20. Kelaynak ve Çevre Festivali'nde sanatçı Sibel Can'a "Sibel Can Gümüş Kolyesi" hediye edilmişti.
.
Yayın Tarihi : 19 Haziran 2006 Pazartesi 11:52:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?