5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Ekosep Yönlendirme Komitesi toplandı

Göç Alan Kentlerde Ekonomik ve Sosyal Entegrasyon Projesi'nin (EKOSEP) 7. Yönlendirme Komitesi Toplantısı Şanlıurfa'da yapılıyor.

Avrupa Birliği'nin; Diyarbakır, Gaziantep, Erzurum ve Şanlıurfa belediyeleri ile finanse ettiği, Göç Alan İllerde Ekonomik ve Sosyal Entegrasyon Projesi'nin 7. Yönlendirme Komitesi Toplantısı, El-Ruha Oteli'nde başladı. EKOSEP Takım Lideri Nejat Kocabey ve Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba'nın konuşmalarıyla başlayan programa; Vali Yardımcısı Mehmet Özel, Avrupa Komisyonu Türkiye Delegasyonu Sektör Yöneticisi Füsun Çiçekoğlu, Merkezi Finans ve İhale Birimi Sözleşme Yöneticisi Yeşim Coşar da katıldı.

EKOSEP'in sosyal belediyecilik alanında kendilerine büyük katkı sağladığını belirten Şanlıurfa Belediye Başkanı Fakıbaba, proje ile birlikte kentte yaşanan sosyal sorunlara daha farklı çözümler üretmeye çalıştıklarını kaydetti.

Şanlıurfa Belediyesi olarak sosyal belediyecilik alanında oldukça başarılı çalışmalara imza attıklarını aktaran Fakıbaba, "Göreve geldiğimiz günden bu yana belediyeciliğin sadece alt ve üst yapıya önem vermek olmadığını her zaman dile getirmiştim. Bu yüzden fiziki belediyeciliğin yanı sıra kentimizin sosyal sorunlarıyla dertlenen sosyal belediyeciliğe gereken önemi verdiğimize inanıyorum. Özellikle mikrokredi, gıda bankası, ilaç ve giyim bankası ve çorba evleri gibi sosyal yardım projeleriyle daima gençlerimizin, kadınlarımızın ve en önemlisi yoksul halkın yanında olmaya çalıştık. Kadınlarımızın ekonomik özgürlüklerini önemsediğimiz için mikrokredi projesini hayata geçirdik ve Urfa kadınlarını Türkiye'ye tanıttık. EKOSEP'in Şanlıurfa Belediyesi'ne büyük katkıları olduğuna inanıyorum. Proje ile birlikte daha farklı hizmetler yapacağımızdan endişemiz yoktur" dedi.

İki gün sürecek olan toplantıda; EKOSEP kapsamında gerçekleştirilen faaliyetler ile proje illeri Diyarbakır, Gaziantep, Erzurum ve Şanlıurfa'daki pilot proje uygulamalarının ve diğer çalışmalarının son durumları tartışılacak.

EKOSEP NEDİR?
EKOSEP, Türkiye'de ilk kez kentsel alanlarda göçün olumsuz etkilerinin azaltılmasını hedefleyen, yerel düzeyde çok sektörlü bir yaklaşımın benimsendiği "Ana Göç Alan Merkezler Olarak Diyarbakır, Gaziantep, Erzurum ve Şanlıurfa'daki Ekonomik ve Sosyal Entegrasyon Problemlerinin Çözümüne katkı sağlamayı hedefleyen Teknik Destek Projesi"dir. Avrupa Birliği ve Diyarbakır, Gaziantep, Erzurum, Şanlıurfa Belediyeleri tarafından finanse edilen proje, seçilen illerde göçten kaynaklanan ekonomik, sosyal entegrasyon ve çevre ile ilgili altyapı problemlerinin çözümüne çok aktörlü bir biçimde yardım edilmesi ve ortak projeler uygulayarak yerel yönetimlerin kapasitelerinin geliştirilmesini amaçlamaktadır.

Bu amaç doğrultusunda yürütülen faaliyetler sonucunda da; hızla artan nüfus için yeterli derecede kamu hizmetinin planlanması, organizasyonu, sağlanması ve yönetimi için Diyarbakır, Gaziantep, Erzurum ve Şanlıurfa yönetimlerinin kritik kapasitelerinin geliştirilmesini ve önceden yapılandırılan 18 pilot proje aracılığı ile kırdan kente göç ile gelenlerin entegrasyonu için doğrudan katkıda bulunulmasıdır. Proje, bahse konu illerdeki pilot projelerin fiziki mekanları ile ilgili olarak yürütülen inşaat, kontrolörlük ve ekipman alımı projeleriyle eşzamanlı olarak uygulanmaktadır

iha
Yayın Tarihi : 8 Haziran 2009 Pazartesi 19:33:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?