5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Elektrik borcu olanlar yandı!

Suruç ilçesine bağlı Onbirnisan Beldesi'nde elektrik borcu olan ev ve işyerlerinin elektriklerini kesmeye başladı.

Jandarma kontrolünde Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş. (DEDAŞ) ekipleri, elektrik borcunu ödemeyen yaklaşık 10 ev ve işyerinin elektriklerini keseceği bildirildi.

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesine bağlı Onbirnisan Beldesi'nde alacaklarını tahsil edemeyen Dedaş ekipleri, harekete geçti. Jandarma ve Dedaş ekipleri, belde geneline operasyon düzenledi. Yapılan operasyonda daha önce elektrik borcu olan ve borcunu bugüne kadar ödemeyen yaklaşık 10 ev ve işyerinin elektrikleri kesildi.
Borcu olduğu için elektriği kesilen Orhan Demir isimli bir vatandaş, DEDAŞ yetkililerine ve jandarmaya bu yıl çok sıkıntılı bir yıl olduğunu ve borçlarını bu yüzden ödemekte sıkıntı yaşadıklarını söyleyerek, "Bu yıl bölgemiz afet bölgesi ilan edildi. Afet bölgesi ilan edilen yerlerde tüm borçlar belli bir süre ertelenir. Biz de devletin bu yıl borçlarımızı ertelemesini talep ediyoruz" dedi.

Bu arada, Dedaş yetkilileri, şimdiye kadar yapılan uyarılara rağmen borçlarını ödemeyen ev ve işyeri sahiplerinin elektriklerinin kesilme yoluna gittiklerini söylediler.

.
Yayın Tarihi : 21 Mayıs 2008 Çarşamba 16:39:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?