4
Mayıs
2024
Cumartesi
ŞANLIURFA

Elektrik dalgalanmaları hastaları vurdu

ELEKTRİKTEKİ DALGALANMALAR HASTANEYİ KÖTÜ VURDU

Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinde yaklaşık olarak 3 aydan bu yana görülen elektrikteki dalgalanmalar başta ilçe Devlet Hastanesi olmak üzere birçok alanda işlerin aksamasına neden oluyor. Ameliyat olunması gereken hastalar çevre il ve ilçelerdeki hastanelere yönlendiriliyor.

Ceylanpınar ilçesinde elektrikte meydana gelen dalgalanmalara bağlı ani voltaj düşüklüğü ilçe Devlet Hastanesi başta olmak üzere birçok alanda hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Elektrik sorunu nedeniyle İlçe Devlet Hastanesinde acil ameliyatlar dışında ameliyat yapılamıyor. Ameliyat olması gereken hastalar çevre il ve ilçelerde bulunan devlet hastanelerine gönderiliyor. Elektrikteki ani voltaj düşüşlerinin ameliyatta kullanılan cihazları olumsuz etkilediğini dile getiren hastane yetkilileri,

"Elektrikteki ani voltaj değişimleri hastaların ameliyatında kullanılan anestezi cihazlarında problemler yaratıyor. Elektrik kesintileri esnasında ameliyat lambaları geç yandığından dolayı ameliyat esnasında hastada hayati problemler teşkil etmektedir. Elektrik'teki kesintiler solunum cihazının çalışmasını olumsuz etkilediği için hastanın hayati fonksiyonlarını takip edemiyoruz. Ayrıca klimalarda çalışmadığı için hastaların enfeksiyon kapma oranı daha yüksek oluyor. Elektrik kesintisinin ameliyathaneyi sterilize eden cihazın çalışmasını önemli ölçüde etkiliyor. Elektrikteki dalgalanmaların bu kadar sorun yarattığı bir ortamda hastaları ameliyat etmek oldukça riskli ve tehlikelidir. Bu nedenle acil vakalar dışında ameliyat yapamıyoruz" dedi.

İlçe halkı başta sağlık olmak üzere kendini her alanda hissettiren elektrikteki dalgalanmaların bir an önce son bulmasını istiyorlar.

ELEKTRİKTEKİ DALGALANMALAR HASTANEYİ KÖTÜ VURDU
İHA
Yayın Tarihi : 2 Eylül 2010 Perşembe 12:21:02
Güncelleme :2 Eylül 2010 Perşembe 17:30:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?