4
Mayıs
2024
Cumartesi
ŞANLIURFA

Elektrik kesintileri isyan ettirdi

ŞANLIURFA'DA ELEKTRİK KESİNTİLERİ İSYAN ETTİRDİ

Şanlıurfa'da elektriklerin sık sık kesilmesi sonucu elektrikli aletleri zarar gören, işleri aksayan vatandaşlar isyan etti.

Şanlıurfa'da dağıtım şebekelerindeki yetersizlik, santrallerdeki arızalar ve aşırı sıcaklar nedeniyle son günlerde sık sık elektrik kesintileri yaşanıyor. Yetkililer elektrik kesintilerinin, aşırı sıcaklardan ve yüklenmeden kaynaklandığını söylerken, sıkça yaşanan kısa süreli elektrik kesintileri ve voltaj düşüklüğü nedeniyle birçok elektronik eşya bozulurken, işleri aksayan vatandaşlar ise isyan noktasına geldi.

Son birkaç gündür sabah ile öğle arası saatleri arasında meydana gelen elektrik kesintileri, özellikle son yılların en sıcak günlerini yaşayan Şanlıurfa'da, elektrik kesintilerinin etkisinin daha büyük olmasına neden oluyor. On bir ayın sultanı Ramazan'da adeta işkence çektiklerini belirten vatandaşlar, kesintinin nedenini ve ne zaman elektrik verileceğini öğrenmek için aradıkları telefon numarasının sürekli meşgul olduğunu kaydederek, "Elektrik günde 15-20 defa kesiliyor. Elektrik kesilmelerinden dolayı mağdur durumdayız. Bu kesintiler dolayı iş yerindeki elektrikli aletler yandı. İş yerleri ve

evlerimizdeki elektrikle çalışan aletlerimiz tek tek yanmaya başladı. Ayrıca dolabımızdaki gıda maddeleri elektrik kesintilerinden dolayı bozulma noktasına geldi. Bunların sorumluları neden cezalandırılmıyor. Daha bu gidişle neler yanacak buna yetkililerin bir çare bulmaları gerekiyor" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Eylül 2010 Cuma 14:27:00
Güncelleme :3 Eylül 2010 Cuma 18:35:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?