4
Mayıs
2024
Cumartesi
ŞANLIURFA

Elektrik kesintileri köylüleri çıldırttı

VİRANŞEHİR'DE KÖYLÜLER, İSYAN BAYRAĞI AÇTI

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde binlerce köylü uluslararası E-5 yolunu trafiğe kapatıp, Türkiye Elektrik Üretim, İletişim A.Ş. trafo Viranşehir merkezini bastı. Çılgına dönen köylüler, olay yerine gelen AKP Viranşehir ilçe Başkanı Mehmet Ekinciye ve Ziraat Odası Başkanı Bahri Ekinci'ye saldırdı. Çevik Kuvvet ekipleri kısa sürede olaya hakim olarak köylüleri yatıştırdı.

Edinilen bilgiye göre Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesine bağlı yaklaşık 15 köy 2 aydır elektrik yetersizliğinden dolayı tarlaları, dalgıçları yanıp binlerce dönüm pamukları telef oldu. Bu durum karşısında geçtiğimiz günlerde adliye önünde eylem yapan çiftçiler, ilçe Kaymakamından söz alarak sorunun Pazartesi gününe kadar çözüleceğini söyledi. Fakat bugün itibariyle sorunun halen çözülmemesine sinirlenen binlerce köylü uluslararası olan E-5 karayolunu trafiğe kapattı. Ardından Türkiye Elektrik, Üretim, İletişim A.Ş. Trafo Viranşehir merkezini bastı. Trafo merkezine girmekte direnen köylüler AKP Viranşehir ilçe Başkanı Mehmet Ekinci'nin olay yerine gelmesiyle sinirleri gerildi. Çiftçiler, sorunlarıyla ilgilenmediği için suçladıkları AKP ilçe Başkanı Ekinci'ye saldırdı. Polisin müdahalesiyle köylüler güçlükle sakinleştirildi.

İlçe başkanını istifaya davet eden köylüler "sorunun bugün 3 saat içinde çözülmemesi halinde tüm Viranşehir'in elektriğini keseceklerini" söylediler. Köy muhtarlarıyla trafo merkezinde görüşen AKP ilçe Başkanı Ekinci, yarın sabaha kadar sorunun çözüleceğini söyledi. Köylüler duruma sinirlenerek olay yerine gelen Ziraat Odası Başkanıyla da tartışmaya girdi. Olay yerine gelen polis ekipleri güçlükle de olsa yolu tekrar trafiğe açtı. Trafo merkezi önünden ayrılmayan köylüler muhtarlarla AKP ilçe Başkanının görüşmesini bekledi. Görüşme sonunda yarına kadar elektrik sorunun çözüleceğini belirten muhtarlar, herkesin dağılmasını istedi ve yarın sabaha kadar sorunun çözüleceğini söyledi. Köylüler olay yerinden ayrılarak yarın sorunun çözülmesini bekliyor. Bu arada DEDAŞ müdürüyle görüşen AKP ilçe Başkanı Ekinci DEDAŞ müdürünün yarın Viranşehir geleceğini kaydetti.

VİRANŞEHİR'DE KÖYLÜLER, İSYAN BAYRAĞI AÇTI
VİRANŞEHİR'DE KÖYLÜLER, İSYAN BAYRAĞI AÇTI
VİRANŞEHİR'DE KÖYLÜLER, İSYAN BAYRAĞI AÇTI
İHA
Yayın Tarihi : 21 Temmuz 2010 Çarşamba 12:36:03
Güncelleme :22 Temmuz 2010 Perşembe 01:13:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
cemalettın doğan IP: 78.187.236.xxx Tarih : 22.07.2010 08:46:42

D E V A M I gelecek