3
Mayıs
2024
Cuma
ŞANLIURFA

EMEK Platformu SSK eylemine çıktı

Şanlıurfa Emek Platformu üyeleri, SSK Hastanelerinin Sağlık Bakanlığı’na devredilmesine tepki gösterdi. Şanlıurfa SSK Hastanesi bahçesinde düzenlenen basın açıklamasında konuşan Sağlık Emekçileri Sendikası (SES) Şanlıurfa Başkanı Dr. Aydın Şirin, katılmayan sendika yönetici ve üyelerini uyararak SSK Hastanelerinin bir gün herkese lazım olacağını hatırlattı.

SSK’ların işçilere ait olduğunu söyleyen SES Şube Başkanı Şirin, "Yıllardan beri IMF ve Dünya Bankası dayatmalarıyla çıkarılan ve çıkarılmak istenen yasa ve yönetmeliklerle sosyal devlet uygulamaları tasfiye edilmektedir. Kamuoyuna SSK’nın Sağlık Bakanlığı’na devri olarak bilinen Kamu Kurum ve Kuruluşlarına Ait Sağlık Birimlerinin Sağlık Bakanlığı’na Devredilmesine Dair Kanun Tasarısı Taslağı, Bakanlar Kurulu üyelerince imzalanmıştır. Bu taslak ile ülke nüfusumuzun yarısının, 36 milyon insanımızın sağlık hizmetlerinde iyileştirme olmayacaktır. Bizler sağlık ve sosyal güvenlik hakkımıza sahip çıkıyoruz. Hükümete tekrar sesleniyoruz; SSK işçilerindir. SSK’yı yok etmeye çalışmak, bu halkın sağlık hakkını gasp etmektir. SSK’yı satma yasasını geri çekin" dedi.

Sık sık sloganlarla kesilen basın açıklamasının ardından grup dağıldı. Öte yandan, basın açıklamasına bazı sendika temsileri ve üyelerinin katılmadığı dikkat çekti.

şanlıurfa
Yayın Tarihi : 2 Kasım 2004 Salı 15:07:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?