3
Mayıs
2024
Cuma
ŞANLIURFA

Emekli imamdan açlık grevi

EMEKLİ İMAMDAN AÇLIK GREVİ

Şanlıurfa'da emekli cami imamı, yaşadıkları sıkıntılara tepki göstermek amacıyla açlık grevi başlattı.

Eyyüp Peygamber Camii'nden 2004 yılında emekli olan Habib Kılıç, Osmangazi Mahallesi 388. Sokak Ceylan Apartmanın 3. katında ki evinin balkonuna "Bu evde açlık grevi var" pankartı asarak, açlık grevine başladı. Habib Kılıç, açlık grevini başına bela olan, tefecilere ve faizcilere çözüm bulunması amacıyla başladığını balkondan seslenerek, "Oğlum bir iş yapmak için bazı kişilerden faiz ile para aldı. Daha işler kötüye gitti. Faizcilerden aldığımız parayı ödeyemedik. Babadan kalma 3 tane evim vardı. Onları sattım. Tefecilere ve faizcilere 400 Bin TL verdim. Tefeciler bana ve aileme karşı tehtitkar davranmaya başladılar. Ama ellerinden kurtulamadım şimdi bile 180 Bin TL borcum varmış. Ailevi problemlerimizde var. Kimlere gittimse sesimi duyuramadım. Valiliğe gittim görüşmek için izin vermediler. Emniyette gittim benimle ilgilenmediler. En son bu çare aklımla geldi. 2 gündür açlık grevi yapıyorum. Tek amacım yetkililerin sesimi duyması, yetkililerden yardım istiyorum" dedi.

Daha sonra olay yerine gelen emniyet ekiplerinin uzun süren çabaları sonucu, Habib Kılıç ikna edilerek, ifadesi alınmak üzere karakola götürüldü.

EMEKLİ İMAMDAN AÇLIK GREVİ
EMEKLİ İMAMDAN AÇLIK GREVİ
İHA
Yayın Tarihi : 5 Ekim 2010 Salı 12:15:05
Güncelleme :5 Ekim 2010 Salı 17:48:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
emin ay IP: 94.122.141.xxx Tarih : 5.10.2010 23:51:25

bide emekli imamsın gidip tefecilerden  faziyle para alıyonuz 1 lira faizin 33 zinaya bedel olduğunu biliyosun o kadar ki haram bide diyorsun işimiz rast gitmeedı faiz ile alınan paradan ne hayır gelir  beterrrrr ol inşl