5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Emekli memurlar Birecik'te yürüdü

Birecik ilçesinde emekli olan işçi ve memurlar alacakları için protesto yürüyüşü yaptılar.

Birecik Belediyesi’nden emekli olan işçi ve memurların 1987’den bu yana kesilmiş olan Konut Edindirme Yardımı (KEY) ile 1988 yılından bu yana kesilmiş olan Tasarruf Teşvik kesintileri ödenmediğini iddia eden bir grup emekli işçi ve memur, Zübeyde Hanım Parkı'nda toplanarak, davul zurna eşliğinde Birecik Belediyesi hizmet binasına kadar yürüdüler. Belediye önünde halay çekip, oturma eylemine gitmek isteyen emekli işçi ve memurlara zabıta engel olarak müsaade etmedi. Herhangi bir olayın yaşanmaması için, olay yerine gelen Birecik Emniyet Müdürü Mustafa Marangoz, emekli işçi ve memurları sakinleştirdi.

Birecik Belediye Başkanı ve yetkililerden görüşmek isteyen emekliler, Birecik Belediye Başkanı A. Kadir Yüksel makamında bulunmadığından, emekliler telefonla görüşme imkanı buldular. Daha sonra muhasebe müdürü ile görüşen grup, ödemelerin kayda alındığı ve kısa sürede takside bağlanarak ödenmesi için gerekli çalışmaların yapılacağı sözünü aldı.

Emekli işçiler Belediye önünde bir basın açıklaması yaptı. Açıklama yapan Haci Yakan, "Uzun süredir Belediyeden alacaklıyız. Tasarruf Teşvik kesintileri ile Konut Edindirme Yardımı bir an için ödenmesi işçi ve memur arkadaşların bu kriz sıkıntısında paralarımızın ödenmesi yararlı olacak ve mağduriyetimizin giderilmesi istiyoruz. Her bir kişinin alacağı yaklaşık 11 bin YTL'dir" dedi.

Grup basın açıklamasının ardından olaysız bir şekilde dağıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Kasım 2008 Çarşamba 17:23:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?