5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

EMITT Fuarında Şanlıurfa rüzgarı

14 -17 Şubat tarihleri arasında TÜYAP Beylikdüzü Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı’nda (EMITT) her yıl olduğu gibi bu yıl da Şanlıurfa rüzgarı esiyor.

EMİTT Fuarı'nın ilk gününde Şanlıurfa standında ziyaretçi akını yaşandı. İstanbul TÜYAP'ta düzenlenen EMİTT fuarında Şanlıurfa Sanayi ve Ticaret Odası (ŞUTSO) ile ortaklaşa stant açan Şanlıurfa Belediyesi, 70 ülkeden 2 bin 500 katılımcının rağbet gösterdiği fuarda, ünlü isimler ile birçok bürokratın ve konukların büyük ilgi odağı oldu. Sıra gecesi ile yöresel müziğin ustaca sergilendiği fuarda, konuklara çiğ köfte ve mırra ikram edilirken ayrıca Şanlıurfa'yı tanıtıcı CD ve broşürlerin yanı sıra kutularda Urfa isotu da takdim edildi. Şanlıurfa standında Ömer Bakır'ın hazırladığı bakır işi hediyelik eşyalar da büyük ilgi gördü. Ulusal ve uydudan yayın yapan bir çok televizyon kanalı, Şanlıurfa standından canlı yayın gerçekleştirdi.

EMİTT fuarına Şanlıurfa'dan Belediye Başkanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba'nın yanı sıra ŞUTSO Yönetim Kurulu üyeleri İbrahim Demirkol, Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Emin Bayaslan, Meclis üyeleri, Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Necmi Karadağ ve çalışanları katıldı. Belediye Başkanı Fakıbaba ve ŞUTSO Yönetim Kurulu üyeleri, standı ziyaret eden konuklarla yakından ilgilendi. Bürokrasinin ve sanat dünyasının ünlü isimlerini bir arada buluşturan Şanlıurfa Belediyesi ve ŞUTSO standına, başta Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, İstanbul Valisi Muammer Güler, diğer vilayetlerin valileri, belediye başkanlarının yanı sıra bir çok ünlü isim konuk oldu. Bakan Günay, Sıra Gecesi ekibine eşlik etti.

Şanlıurfa Belediye Başkanı Fakıbaba, EMİTT fuarında Şanlıurfa'yı belediye ve ŞUTSO olarak adına yakışır bir şekilde temsil ettiklerini belirtti. Fuara, Şanlıurfa'dan çok sayıda turizm şirketi ve otel katıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Şubat 2008 Cuma 19:13:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?