8
Mayıs
2024
Çarşamba
ŞANLIURFA

Emniyette rütbe töreni

Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü'nde görevli 30 personel, bir üst rütbeye terfi etmeye hak kazandı. Törende, terfi edenlerin apoletlerini eşleri taktı. 

Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü Polisevi Salonu'nda gerçekleştirilen rütbe terfi törenine, Şanlıurfa Valisi Yusuf Yavaşcan, Emniyet Müdürü Kutlay Çelik, mahalle muhtarları ile terfi edecek personelin yakınları ve eşleri katıldı. Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü'nde görev yapan 4 emniyet müdürü bir üst rütbeye, 16 başkomiser emniyet amirliğine, 3 komiser başkomiserliğe ve 2 komiser yardımcısı da de bir üst komser rütbesine yükseldi. Rütbe alan polislere apoletlerini eşleri taktı. Törende yaptığı konuşmada, Şanlıurfa Emniyet Müdürü Kutlay Çelik, polislik mesleğinin zorluklarına dikkat çekerek, "Polislik zor meslektir. Özellikle rütbeli olduğunuz zaman sorumluluk alıyorsunuz. Vatandaş veya emrinizdekilerin sorumluluklarını alıyorsunuz. Yaşamınızdan, ailenizden fedakarlık ettiğiniz süre içerisinde bu rütbeye hak kazanabiliyorsunuz. Ondan dolayı her arkadaşımın rütbesi çok değerlidir" diye konuştu. 

Müdür Çelik, "Her alınan rütbede, 'Ne zaman emniyet müdürü olacağım?' diyorsunuz mutlaka. Onu hiç istemeyin, ben keşke geriye dönebilsem, komiser yardımcısı olabilsem, keşke şube müdürü olarak kalabilseydim" diye devam ettiği konuşmasını, "Emniyet müdürü olduğunuz gün, hayatınız boyunca istediğiniz bu rütbeyi aldığınız gün, geçmişi çok arayacaksınız. O nedenle, şu andaki bulunduğunuz rütbedeki yaşamınızı çok iyi değerlendirin. Emniyet müdürü olduğunuzda kendinize zaman ayıramazsınız. Sorumluluğunuz fazlalaşacak" ifadeleri ile noktaladı. 

Emniyet Müdürlüğü rütbesinden bir üst rütbeye terfi eden Alladdin Akbaş'ın yeni rütbesi Vali Yusuf Yavaşcan, Reşat Demiray'ın rütbesi ise Emniyet Müdürü Kutlay Çelik tarafından takıldı. Terfi eden personelin apoletlerini ise eşleri takarak, mutluluklarını paylaştı. Öte yandan bir üst rütbeye terfi eden Alladdin Akbaş, gazetecilerle birlikte hatıra resmi çektirdi. Düzenlenen tören, verilen kokteylle sona erdi.
.
Yayın Tarihi : 29 Haziran 2006 Perşembe 20:59:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?