5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Emniyetten Valiliğe teşekkür

Şanlıurfa İl Emniyet Müdürü Sabri Durmuşlar ve beraberindeki şube müdürleri Polis Teşkilatı'nın kuruluşunun 164. yıldönümü etkinlikleri kapsamında Vali Yusuf Yavaşcan'ı makamında ziyaret ederek, verdikleri destekten dolayı teşekkür etti.

İl Emniyet Müdürü Sabri Durmuşlar, Polis Teşkilatı'nın kuruluşunun 164.
yıldönümü kutlama etkinlikleri kapsamında Vali Yusuf Yavaşcan'ı makamında ziyaret ederek, hizmetin yürütülmesinde verdiği destekten dolayı teşekkür etti. Vali Yusuf Yavaşcan ise Türk Polis Teşkilatı'nın kuruluşunun 164. yıldönümünü kutlayarak, şunları söyledi:

"Türk milletinin gururu ve onuru olan polisimizin bu gurur gününü kutluyorum. Sizler namusun, ırzın, malın ve canın teminatısınız. Bu güne kadar Türk polisi görevini şerefle ifa etmiş ve devletimiz payidar olduğu müddetçe bundan sonra da ifa etmeye devam edecektir. Ben bu yönüyle halkımız, milletimiz adına Türk polisine minnetle teşekkür ediyorum. Türk polisi, tabii ki, zor bir görev ifa ediyor. Bunun en son örneğini geçtiğimiz günlerde toplumsal olaylarda gördük. Tabii ki öncelik halkımızın can ve mal güvenliğidir.

Bunu temin noktasında, polisimiz hiçbir zaman zor kullanmayı arzu etmez. Bu noktada bugüne kadar mecbur kalmadıkça, müdafaa boyutunu aşmayacak şekilde müdahalede bulunmamıştır. Özellikle şimdiye kadar yapılan toplumsal müdahalelerde malına, canına bir saldırı olmadığı müddetçe bütün toplumsal gösterilerde hoşgörü ile fazla müdahalede bulunmaksızın geçiştirmeye çalışmış ve bu tür toplu gösteriler halkın ve kamunun malına zarar vermemesi yolunda gelişmiştir. Yine ölçülerimiz aynıdır.

Bu yönüyle polis elinden gelen duyarlılığı göstermekte ancak son zamanlarda gelişen olaylar bizleri derinden üzmektedir. Ama Şanlıurfa'da genel itibariyle, zaman zaman bazı olumsuzluklar olmakla birlikte huzurlu bir kenttir. Bu yönüyle Türkiye'de huzurlu olan illerin başında gelmektedir. Bir tek handikabımız güneydoğuda olması hasebiyle, bu bölgede olan olaylar diğer bölgelerde olanlara nazaran çok farklı bir şekilde basına yansımaktadır. Bu da Şanlıurfa turizmini etkilemektedir. Basın mensuplarımızdan da bu konuda ricamız duyarlı davranılması ve olayların abartılı bir şekilde değil olduğu gibi yansıtılmasıdır. Bu konuda çok fazla destek gördüğümüzü maalesef söyleyemiyorum. Ama ne olursa olsun Şanlıurfa'nın huzurunu kimse bozamayacak ve buna müsaade edilmeyecektir. Bu konuda Türk polisi ve güvenlik birimlerimiz gereğini yapacaklardır. Tekrar Emniyet Teşkilatımızın kuruluş yıldönümünü kutluyor ve göstermiş oldukları üstün başarıdan dolayı da kendilerini tebrik ediyorum."
 

iha
Yayın Tarihi : 8 Nisan 2009 Çarşamba 17:02:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?