5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Emrullah Cin için 5 yıl hapis istemi

DTP'li Viranşehir Belediye Başkanı Emrullah Cin için 5 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Adana'nın merkez Yüreğir ilçesine bağlı Yakapınar Belde Belediye Başkanı DTP'li Osman Keser'in tutuklanmasını protesto eden 5 DTP'li belediye başkanı hakkında 5'er yıla kadar hapis cezası ve siyasi haklardan men istemiyle dava açıldığı bildirildi.

Edinilen bilgiye göre, Adana'nın merkez Yüreğir ilçesine bağlı Yakapınar Belde Belediye Başkanı Osman Keser, Şırnak'ta çıkan bir çatışmada öldürülen teröristlerden Hamit Bayram için Adana'da kurulan taziye evini ziyaret ettiği gerekçesiyle gözaltına alınarak tutuklanmıştı. Tutuklamayı protesto eden Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinin DTP'li Belediye Başkanı Emrullah Cin, Mardin'in Kızıltepe ilçesi Belediye Başkanı Cihan Sincar, Şırnak'ın Silopi ilçesi Belediye Başkanı Mahsun Kunur, Diyarbakır'ın merkez Bağlar ilçesi Belediye Başkanı Yurdasev Özsökmenler ile Adana'nın Seyhan ilçesine bağlı Küçükdikili beldesi Belediye Başkanı Leyla Güven'in de aralarında olduğu 9 kişi gözaltına alınmıştı.

Tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan 5'i DTP'li belediye başkanı 9 kişi hakkında başlatılan soruşturma tamamlandı. 9 kişi hakkında, Adana 4'üncü Asliye Ceza Mahkemesi'nde 5'er yıl hapis cezası istemiyle dava açıldı. İddianamede, belediye başkanlarının siyasi haklarından men edilmesi de istendi. 9 kişinin önümüzdeki günlerde yargılanacağı bildirildi.

Bu arada, Viranşehir Belediye Başkanı Emrullah Cin, İHA muhabirine, suç işleyecek bir şey yapmadıklarını öne sürerek, "Toplantı veya yürüyüşe katılmadık. Jandarmaya da mukavemet söz konusu olmadı. Sadece bir ziyaret gerçekleştirdik. Davanın beraat ile sonuçlanacağına inanıyorum. Beraat ile sonuçlanırsa karşı dava açmayı düşünüyorum. Çünkü üç gün gözaltında kaldık. Ülkede tansiyonun yüksek olduğu bu günlerde halklar kardeşçe yaşamalıdır. Tansiyonu yükseltecek şeylerden kaçınılmalıdır" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Kasım 2007 Çarşamba 14:39:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?