5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

En iyi çiğ köfte seçildi

ŞANLIURFA'DA ÇİĞ KÖFTE VE İSOT YARIŞMASI

"Peygamber Şehri Urfa 5. Ulusal Kültür ve Sanat Festivali" kapsamında isot ve çiğ köfte yarışması düzenlendi. Yarışmada juri üyeleri en iyi isotu ve en iyi çiğköfteyi seçmek için terledi.

Festival kapsamında yapılan isot yarışmasına 36, çiğ köfte yarışmasına ise 4 kişi katıldı. İsot yarışmasında ürünleri değerlendiren jüri üyeleri yedikleri acılarla ter dökerken, bol bol su içti. Urfa Haleplibahçe'de kurulan ana çadırda yapılan yarışma büyük ilgi gördü. Gül Fakıbaba, Hasan Fehmi Hayırlı, Halil Balıkçıoğlu, Reşit Pehlivan ve Ahmet Asoğlu'ndan oluşan jüri üyeleri, üreticilerin getirdikleri isotları, renk, koku, lezzet, tuzluluk, yağlılık, renk, nem ve tadına göre değerlendirmeye başladı.

İsot yarışması için görevlendirilen jüri üyeleri, zaman zaman zor anlar yaşadı. İsotların kokusuna bakan ve tek tek tadarak inceleyen jüri üyeleri zor anlar yaşadı. Acı nedeniyle ter döken jüri üyeleri bol bol su ve çay içerek rahatlamaya çalıştı. Şişelerle su içen jüri üyeleri, birinciyi belirlemekte hayli zorlandı. Değerlendirme 100 puan üzerinden yapıldı. 36 kişi arasında yapılan değerlendirmede Şehmus Nacak 91 puanla birinci, Enver Nacak 83,6 puanla ikinci ve Sevim Aslan 82,8 puan ile üçüncü oldu.

 

İsot yarışmasının ardından çiğ köfte yarışması start aldı. Bayan ve erkekler çiğ köfte yarışmasında iddialı olduklarını söyledi. Bu yıl diğer yıllara oranla bayanlar daha fazlaydı. Bundan 2 yıl öncesine kadar 1 tek bayan yarışırken, bu yıl ise 3 bayan bir erkek yarışmaya katıldı.

Jüriye başkanlık eden Hasan Fehmi Hayırlı ile jüri üyeleri, en güzel çiğköfte yarışmasında yoğrulan çiğ köftelerin tek tek tadına baktı. Hayırlı, en iyi çiğ köftenin hazırlanmasında, konulan malzemenin miktarı, yoğrulması, kıvamı, lezzeti ve ikramının da önemli olduğunu söyledi. Jüri üyeleri en güzel çiğ köfteyi seçerken de zorlandıkları gözlendi. Birçok vatandaş ise yoğrulan çiğ köftelerden almak için uzun süre uğraştı. Ellerinde ekmek ve marul ile bekleyen vatandaşlar da çiğ köftelerin tadına baktı.

Jüri üyelerinin yaptığı değerlendirmeler neticesinde, çiğ köfte yarışmasında Müslüm Aslan 83 puanla birinci, Zeynep Aslan 81,6 puanla ikinci, Necla Çoban ise 80,8 puanla üçüncü oldu.

İsot ve çiğ köfte yarışmasında birinci gelenlere 500, ikinci gelenlere 350 ve üçüncü gelenlere ise 250 TL para ödülünün yanı sıra plaket verileceği bildirildi. Ödüllerin ileriki günlerde verileceği bildirildi.

ŞANLIURFA'DA ÇİĞ KÖFTE VE İSOT YARIŞMASI
ŞANLIURFA'DA ÇİĞ KÖFTE VE İSOT YARIŞMASI
ŞANLIURFA'DA ÇİĞ KÖFTE VE İSOT YARIŞMASI
ŞANLIURFA'DA ÇİĞ KÖFTE VE İSOT YARIŞMASI
İHA
Yayın Tarihi : 10 Ekim 2009 Cumartesi 18:05:02
Güncelleme :10 Ekim 2009 Cumartesi 19:20:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?