5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Engeller kaldırılıyor

ŞANLIURFA'DA ENGELLİLERİN ÖNÜNDEKİ ENGELLER KALDIRILIYOR

Engellilerin yaşam kalitesini artırmak için her alanda çalışmalar yürüten Şanlıurfa Belediyesi, kaldırım düzenlemelerinde uyguladığı projeyle de takdir topluyor.

Yeni yol düzenlemelerini engelli vatandaşların kullanımına uygun şekilde gerçekleştiren Şanlıurfa Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, mevcut kaldırımlar, yaya geçitleri ve hastane çevreleri için de özel bir proje uygulayarak engellilerin yaşamını kolaylaştıracak hale getiriyor.

Belediye Başkanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba'nın "3 Aralık Dünya Özürlüler Günü"nde verdiği söz doğrultusunda Fen İşleri Müdürlüğü'nce kurulan ekip, kent merkezindeki cadde, meydan ve bulvarlarda, yaya geçişlerinde ve ana caddeleri kesen sokak başlarında mevcut rampaları sökerek yerine standartlara uygun özürlü rampaları yapıyor. Özürlü rampalarında uzun ömürlü ve aşınmaya karşı dirençli taşlar kullanılırken, bu bölgelere trafik işaretlemeleri de yapılıyor.

Engelli vatandaşların mutluluğu için, önce onları evlerinden çıkararak kent yaşamına katacak projelere ağırlık verdiklerini belirten Şanlıurfa Belediye Başkanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba, "Dünya Özürlüler Günü'nde engelli vatandaşlarımıza bir söz verdik. Fen İşleri Müdürlüğümüz bünyesinde bir ekip kurarak, dernek başkanlarımızın yönlendirmeleri doğrultusunda şehri engellilerin yaşayabileceği bir konuma getirmeyi planlıyoruz. Bu kapsamda kaldırımları da engellilerin kullanımına uygun düzenliyoruz.

Şanlıurfa'da bir engelli vatandaşımızın evinden çıkıp otobüsüne binip rahatlıkla istediği yere ulaşmasını sağlamak için çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz" diye konuştu.

Halen Balıklıgöl Devlet Hastanesi ve SSK Kavşağında faaliyet gösteren ekiplerin hastane çevresinde çalışmalarına devam edeceği ve engellilerin hastanelere rahatlıkla ulaşımını sağlamak için hastane çevrelerinde de imalatlara başladığı belirtildi.

Kaldırımlara rahatlıkla inip çıkabilen, yaya geçitlerini rahatlıkla kullanabilen engelli vatandaşlar, bu örnek uygulama ile ilgili memnuniyetlerini dile getirdi. Yürütülen çalışmaları yerinde denetleyen Şanlıurfa Omurilik Felçliler İstihdam Derneği Başkanı Habip ve Zihinsel Engelliler Rehabilitasyon ve İsdihdam Derneği Başkanı Bedih Satoğlu, çalışmalardan dolayı Belediye Başkanı Fakıbaba'ya, Fen İşleri Müdürü Mehmet Aslan'a ve tüm ekibe teşekkür ettiklerini söylediler.

ŞANLIURFA'DA ENGELLİLERİN ÖNÜNDEKİ ENGELLER KALDIRILIYOR
ŞANLIURFA'DA ENGELLİLERİN ÖNÜNDEKİ ENGELLER KALDIRILIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 7 Aralık 2009 Pazartesi 11:23:05
Güncelleme :7 Aralık 2009 Pazartesi 18:32:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?