5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Engelli aileleri AKP'ye gitti

Viranşehir ilçesindeki özel rehabilitasyon merkezleri yöneticileri ve engelli çocukların aileleri, Meclis'te görüşülen Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısına ilişkin Viranşehir AK Parti ilçe Başkanı ile görüştü.

Viranşehir'deki özel rehabilitasyon merkezleri yöneticileri ve engelli çocukların aileleri, Meclis'te 12 Temmuz'da görüşülecek söz konusu tasarıya ilişkin AK Parti Viranşehir İlçe Başkanı Mehmet Nebati ile görüştü. Burada bir açıklama yapan Rehabilitasyon merkezi eğitmenlerinden Halit Şahin, tasarıda yapılacak değişiklikle engelli çocukların özel eğitim hizmetinden faydalanamayacak duruma geleceğine dikkat çekerek, engelli bireylerin eğitim sürelerinin, program süreleri ile sınırlandırılmak istendiği belirtti. Şahin, "Engelli çocuklar bu kurumlardan faydalanamayacak. Aileler çocuklarını özel okullara gönderecek seviyede bir gelire sahip değildir. Sizin bu konuda bizlere yardımcı olmanızı istiyoruz" dedi.

AK Parti Viranşehir İlçe Başkanı Mehmet Nebati ise tasarının sadece Viranşehir için değil tüm Türkiye için geçerli olduğunu, fakat yine de ellerinden geleni yapacaklarını kaydetti. Nebati, "Benim torunumda engelli ve bir yıl rehabilitasyon merkezine gönderdik. Fakat herhangi bir gelişme olmadı. Bilmediğiniz çok şey var. Birçok yerde yolsuzluklar oluyor. Hiç eğitim vermeyen birçok kurum haksız para alıyor" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Temmuz 2008 Çarşamba 16:48:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?