5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Engelli bayanlara kurs

Şanlıurfa Halk Eğitim Merkezi (HEM), Sabancı Vakfı ve Birleşmiş Milletler işbirliğiyle, engelli bayanlar ile genç kızlara bilgisayara ve gümüş işletmeciliği kursunun verileceği bildirildi.

2 hafta sonra başlayacak ve toplam 4 ay sürecek olan ücretsiz kurslarda, Şanlıurfa'daki engelli bayanlara ve genç kızlara bilgisayar ile gümüş işletmeciliği eğitimi verilecek. Kurslara kayıt yapan engelliler, Halk Eğitim Merkezi'nde düzenlenen tanışma toplantısında bir araya geldi.

Engelli bayanların 2 haftaya kadar kurslara kayıt yapabileceklerini söyleyen Şanlıurfa HEM Müdürü Mahmut Öztürk, "Engelli arkadaşlarımıza evlerinde ve istedikleri yerde, küçük bir atölye kurabilecek kadar bir eğitim vermek istiyoruz. Gümüş işletmeciliği kursunu bunun için uygun gördük. Arkadaşlarımız bu kursun sonunda hem bilgisayar, hem de gümüş işletmeciliğini iyi düzeyde öğreneceklerdir" dedi.
Müracaatların Şanlıurfa Halk Eğitim Merkezi'ne yapılabileceği bildirilirken, 4 ay sürecek kurs sonrasında kursiyerlere sertifika verileceği öğrenildi.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Kasım 2008 Pazartesi 10:04:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?