5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Engelli bayanlara yönelik istihdam

Şanlıurfa Valiliği organizasyonu ile Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından kırsal ve kentsel alanlarda yaşayan engelli insanların gelirlerini artırma, sürekli bir işe sahip olma ve hayat standardını yükseltmeye yönelik proje hazırlandı.

Yetkililer, hazırlanan proje ile ayrıca uygulamaları düzenli şekilde izleme ve değerlendirme yoluyla yöre ve yararlanıcı koşullarına daha uygun projeleri geliştirmeye imkan sağlanacağını belirtti.

İstihdama yönelik eğitim projelerinin amacının, yoksul ve işsiz engelli genç kız ve kadınlara yönelik düzenleneceği, kısa süreli kurslarla çeşitli teknik ve sosyal beceriler kazandırılması ve bu kişilerin daha nitelikli iş bulmalarına katkı sağlanacağı kaydedildi.

Birleşmiş Milletler ve Sabancı Vakfı tarafından desteklenen projeye 14 bin YTL bağış sağlandı.

Projeden 60 kişinin faydalanacağını belirten yetkililer, eğitimler için benzer konularda çalışma yapan kamu ve sivil toplum kuruluşlarıyla (vakıf, dernek, oda, kooperatif, birlik) işbirliği yapılması ve istihdam güvencesi sağlanmasını amaçladıklarını söyledi. Meslek edinme veya kendi işini kurmaya yönelik istihdam eğitimlerinde konu sınırlamasında bilgisayar ve el sanatları olduğunu kaydeden yetkililer, projenin iyi geçmesi halinde kendi öz kaynaklarına da yöneleceği belirtildi.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Temmuz 2008 Salı 10:29:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?