2
Mayıs
2024
Perşembe
ŞANLIURFA

Engelli gencin okuma azmi

Şanlıurfa Valiliği Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından 8 Mayıs’ta başlayan okuma yazma kursuna 45 kişiyle birlikte katılan bedensel engelli Yasin Kurt, yaklaşık 5 ay süren eğitim sonunda başarı belgesini aldı. 8 Eylül günü sona eren kursu başarıyla tamamlayan bedensel engelli Yasin Kurt’a belgesi, Halk Eğitim Merkezi bahçesinde bugün verildi. 18 hafta boyunca 108 saat süren kursu başarıyla tamamlayarak, belge almanın sevincini yaşayan Yasin Kurt, eğitimine devam edeceğini belirtti.

Kursu başarıyla bitirerek okur yazar olduğunu gösteren belgeyi Halk Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı Hikmet Karakuş’tan alan bedensel engelli Yasin Kurt, "Bu belgeyi aldığım için çok mutluyum. Daha önce nereye başvursam benden okuma yazma belgesi isteniyordu. Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü’nün açtığı bu kursta hem çeşitli derslerden bilgi edindim, hem de okuma yazmayı öğrendim. Bu belgeyi de sınav sonunda aldım. Bu belge ile ilk önce özürlü ehliyeti almak istiyorum. Ayrıca açık ilköğretim okuluna devam ederek eğitimimi sürdürmek istiyorum" dedi.


Yasin Kurt’un okuma azminin kendilerini sevindirdiğini ifade eden Halk Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı Hikmet Karakuş, "Kursiyerimiz, bu haliyle 4 ay okuma-yazma kursuna devam ederek, kursun sonunda yapılan sınavda başarı gösterip, yetişkinler 2. kademe başarı belgesini almaya hak kazandı. Kendisini kutluyorum" diye konuştu.

ŞANLIURFA (İHA) -
Yayın Tarihi : 13 Eylül 2004 Pazartesi 10:48:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?