5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Engelli gençten 5 gündür haber yok

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde 4 yaşında geçirdiği rahatsızlık sonucu zihinsel engelli olan gençten 5 gündür haber alınamıyor.

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesin Gülabibey Mahallesi'nde yaşayan ve 4 yaşında geçirdiği rahatsızlık sonucu zihinsel engelli olan Ramazan Aktan'dan (27) 5 gündür haber alınamıyor. Kardeşlerini her yerde aradıklarını ve yapılan aramaların sonuçsuz kaldığını belirten kayıp gencin ağabeyi Ali Aktan, kardeşinin hayatından endişe ettiğini söyledi.

Aktan, "Kardeşim Ramazan, babam Süleyman Aktan'ın dükkanına gitmek amacıyla geçtiğimiz Cuma günü evden çıktı ve bir daha geri dönmedi. Kardeşimin eve dönmesini gün boyunca bekledik, gelmeyince durumu polis ve jandarmaya bildirdik. Kardeşim çocukken geçirdiği bir rahatsızlık sonucu zihinsel engellidir. Kendisini ifade edemiyor, bazen bir yıl bile konuşmuyor, yemek yemeyi, tıraş olmayı ve banyo yapmayı bilmiyor. Biz kendisine yemek getirmesek istemeyi bilmiyor, acıksa 'ben acım' demiyor. Bıraksak gün boyu aç kalır. Kayıp olduğu gün üzerinde yeşil bir tişört, beyaz bir pantolon ve ayağında kahverengi bir terlik vardı. Kardeşimi bulmak amacıyla fotoğraflarını çoğaltıp Şanlıurfa ve Siverek'te caddelere astık. Kardeşimin kayıp olduğu günden beridir annem, babam ve diğer kardeşlerim perişan oldu. Kardeşimin hayatından endişe duyuyoruz. Kardeşimi görenlerin 0536 233 96 00 Nolu telefona insanlık namına bilgi vermelerini rica ediyoruz" dedi.

 

iha
Yayın Tarihi : 28 Temmuz 2009 Salı 16:54:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?