5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Engelli kızın zincirli dramı

Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinde, 16 yaşındaki genç kız zihinsel özürlü olması nedeniyle 10 yıldır zincire bağlı olarak yaşıyor.

Akçakale ilçesi Fatih Sultan Mehmet Mahallesi'nde ikamet eden Hatice Bulmen (16) genç kız, 10 yıldır zincire bağlı bir şekilde yaşıyor. 10 yıldır zincire bağlı yaşayan genç kızın zincirden kurtulma çabaları yürekleri dağlıyor. 8 çocuklu ailenin sadece bir çocuğunun zihinsel özürlü olması, ailenin bitkin duruma düşmesine neden oluyor. Evin bahçesinde pencerenin demir parmaklarına zincirlenen 16 yaşındaki genç kızın anne ve babası, genç kızı akşam saatlerinde içeri almak için güçlükle zaptediyorlar. Genç kızın babası Cuma Bulmen, Hatice'nin zihinsel özürlü olduğunu ve çevresine zarar verdiğini belirterek, kızını 10 yıldır zincire bağladığını söyledi.

Hatice'yi zincirlere bağlamadıkları zaman en başta kardeşlerine zarar verdiğini belirten baba Cuma Bulmen, "Zincirlemediğimiz zaman kardeşlerini vuruyor ve çevresine zarar veriyor. Akli dengesi de olmadığı için hiçbir şey anlatamıyoruz. Kapıları ve pencerelerin camlarını kırıyor. Bir türlü kendisine hükmedemiyoruz. Özürlü kızımız yüzünden çalışmaya çıkamıyoruz. Evde onu beklemek zorunda kaldığım için ekonomik olarak yıpranıyorum. Çünkü bir iş yapamıyorum. Evde 10 nüfus yaşıyoruz. Bunlara bakmak zorundayım. Okula giden iki kişi var. Kızımın yüzünden bende de sinirsel hastalık başladı. Bende çevredekilere zarar verir oldum. Bazen en yakınımı bile kırıyorum. Hayırsever vatandaşların yardımını bekliyorum. Kızımı her gün o şekilde görmek ömrümden bir gün alıyor. Ne yapalım. Serbest bırakırsak sağa sola saldırarak insanlara zarar veriyor. Kendisini zorunlu olarak zincirle muhafaza edip sabah, öğlen ve akşam yemeğini veriyoruz. Oğlumun devlet tarafından bir yerde barındırılmasını istiyorum. Bizlere hiçbir şekilde yardım eli uzatılmıyor. Kızımı her gün böyle görmek beni bitiriyor" dedi.

Kızlarının bu durumundan dolayı çok çaresiz olduğunu söyleyen anne Sabiha Bulmen ise, "Hatice'nin önünde beklemek zorunda kalıyorum. Zincire bağlı yaşıyor ama kendine de zarar verir düşüncesiyle bir yere çıkamaz oldum. Hatice olmasaydı ben de çalışırdım. Maddi durumumuz çok da iyi değildir" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 17 Şubat 2008 Pazar 16:13:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
By AnTePli IP: 88.224.38.xxx Tarih : 20.02.2008 10:54:29

ALLAH AİLESİNE VE KENDİSİNE YARDIMCI OLSUN