7
Mayıs
2024
Salı
ŞANLIURFA

Engelli Ömer'in okuma azmi

Şanlıurfa'da, doğuştan engelli olan 13 yaşındaki Ömer Ak, okula güçlükle gittiğini belirterek, yetkililerden engelli aracı istedi.

Hayati Harran Mahallesi 16. Sokak'ta yaşayan Ömer Ak, doğuştan ayaklarının sakat olması ve ailesinin maddi durumunun iyi olmaması sebebiyle okula gidemiyordu. Okulu çok sevmesine rağmen engeli yüzünden okula gidemeyen Ömer'i, öğretmenler ikna ederek okula kaydetmeyi başardı. 2005-2006 eğitim-öğretim sezonunun ikinci yarısının başlangıcından itibaren evlerinden 500 metre uzaktaki Mehmet Akif İnan İlköğretim Okulu'nun 1. sınıfına başlayan Ömer Ak'a, kardeşi ve arkadaşları yardımcı oluyor. Büyük bir sevinçle yağmura, çamura aldırış etmeden güçlükle okuluna devam eden Ömer'in malzemesini ise kız kardeşi Fatma taşıyor.

Okuma hayali gerçek olduğu için mutlu olduğunu söyleyen Ömer Ak, "Babam İzmir'de çalışıyor. Benimle birlikte 5 kardeşim var. Ben 13 yaşında okula başladım. Daha önce okula gelmeye utanıyordum. Ancak öğretmenlerimin destekleriyle iki gündür derslere giriyorum" dedi. Giysi ve okul kırtasiyesine ihtiyacı olan Ömer Ak, öğretmeni Hanım Denizbaran ile sınıf arkadaşlarını çok sevdiğini söyledi. Okula yerde sürünerek gelebildiğini belirten Ömer Ak, kendisine bir araç verilmesini istiyor. Yollarda sürünerek okula gelmesinin zor olduğunu ifade eden Ömer, yetkililerden kendisine engelli aracı verilmesini talep etti.

.
Yayın Tarihi : 10 Şubat 2006 Cuma 16:53:00
Güncelleme :21 Şubat 2006 Salı 00:19:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?