5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Engelli vatandaştan örnek davranış

Suruç ilçesinde yaşayan engelli bir vatandaş, öğrencilere verdiği eğitimle tiyatro sevgisini aşılıyor.

Bedensel engelli İsmail Gündüz, gönüllü olarak öğrencilerle birlikte hazırladığı tiyatro oyunlarını sahnelerken büyük alkış alıyor. Genç engelli, öğrenciler tarafından sevilirken, veli ve eğitim kurumlarındaki idarecilerin de büyük takdirini topluyor. Suruç ilçesinde yaşayan engelli İsmail Gündüz, çevresindeki insanlara ışık saçıyor.

Türkiye'nin çeşitli illerinde 18 yıl boyunca, ünlü tiyatro oyuncuları ile birlikte çalışan İsmail Gündüz, doğup büyüdüğü Suruç ilçesinde öğrendiklerini uygulamaya başladı. Özlemini duyduğu bir Suruç Kültür ve Sanat Merkezi kuran Gündüz, yaptığı çalışmalarla hayatında hiç tiyatro izleyemeyen öğrencilere ders vermeye başladı. Hazırladığı oyunlar ile ilçede izlenme rekorları kıran Gündüz, ilçede tiyatrosuz hiçbir okulun kalmamasını amaçlıyor.

Yaklaşık 18 sene boyunca tiyatro işi ile gönüllü olarak uğraştığını söyleyen İsmail Gündüz, "Suruç'un sanatsal ve kültürel açıdan önemli bir yer olduğuna inanıyorum. Bundan yıllar önce burada senfoni, sinemaların ve bunlara benzer birçok sosyal aktivitenin olduğunu biliyoruz. Suruç'ta göç nedeniyle ciddi bir potansiyel kalmadı. Biz de Suruç Kültür ve Sanat Merkezi olarak, Suruç'ta kültür ve sanat alanında bir eksiklik gördük ve kendimize bir misyon üstlendik. Faaliyetlere başladık. En büyük amacımız Suruç'a tiyatroyu sevdirmek. Bu çocukları eğitebildiğimiz için ilerde neler yapacağımızın göstergesi oldu. Bu çocuklarla çevre illere gidip turnelere katılacağız. Biz çocukları güldürmekten çok, güldürürken düşündüren oyunlar yapıyoruz.

Amacımız tiyatro izleyemeyen öğrenci kalmamasıdır. Ne yapıyorsak öğrencilerimiz için yapıyoruz. Şiddetin kötü olduğunu hazırladığımız oyunlarla öğrencilerimize göstermeye çalışıyoruz. Bu şekilde eğitimlerimize devam ediyoruz. Çünkü onlar bizim çocuklarımız. Hayatı boyunca hiç tiyatro bile izlemiş insanlarla tiyatro yapıyoruz. Bunun için kamu ve sivil toplum örgütlerinden destek bekliyoruz" diye konuştu.

Özürlü olmasının kendisine bir engel teşkil etmediğini kaydeden Gündüz, "Özürlü birçok vatandaşımız içerden dışarıya çıkamıyorlar. Özürün beyinde olduğu bir ülkede yaşıyorsak, bedensel bir özrün insanlara sorun teşkil etmediğini düşünüyorum. Engelli bir birey olarak bence, her şey beyinde başlar ve beyinde biter. Biz çalışmalarımızı yaparken hiçbir zaman engelimizi ön plana çıkarmadık" dedi.

.
Yayın Tarihi : 17 Mayıs 2008 Cumartesi 13:24:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?