5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Engelliler bir günlüğüne asker oldu

Şanlıurfa 20. Zırhlı Tugay Komutanlığı tarafından 77 engelli vatandaş için temsili askerlik yemin töreni düzenlendi.

Sabah saatlerinde otobüslerle 20. Zırhlı Tugay Komutanlığı Yüzbaşı Ali Saip Kışlası'na getirilen 77 engelli vatandaş, askeri bando ve davul zurna ile karşılandı. Askerlerin yardımıyla sakat arabalarına binen engelli askerler elbiselerini giydikten sonra saç, sakal traşı oldular. Ardından bir gün dahi olsa asker olmanın heyecanını yaşayan engelli vatandaşlar için yemin töreni düzenlendi.

Silah üzerine el koyarak yemin eden engelli askerleri kutlayan 20. Zırhlı Tugay Komutan Yardımcısı Erdoğan Durgul, "Günümüz koşulları hepimizi daha çok çalışmaya, her türlü tehdide karşı daima hazır bulunmaya mecbur kılmaktadır. Bedensel engellilerin sağlık nedenlerinden dolayı ifa edemediği askerlik mükellefiyetini askerlik uygulaması şeklinde yapma heves ve arzusu bizleri çok memnun etmiştir. Bizler çocuklarını gerektiğinde vatan için şehit olmaya davul zurna ile çekinmeden gönderen bir ulusun mensubuyuz.Bu nedenle aileler evlatlarıyla ne kadar iftihar etse azdır" dedi.

Konuşmanın ardından, engeli vatandaşlar, yemin ederek "3. Dönem Temsili Askerlik'' plakasını kütüğe çakıldı. Tören, bitiminde sonra bazı engeli yakınları çocuklarına sarılarak ağladıkları görüldü.

Yemin törenine İl Jandarma Komukanı Şükrü Cumhur ve Yardımcısı Zafer Topsakal, askeri yetkililer ve engeli vatandaşların yakınları katıldı.  Engelli askerler, yemin töreninden sonra bir günlük askerlik görevlerini yapmak için birliklerine gittiler. Askerler akşam mesai bitimine kadar Tugay Komutanlığı'nda askerlik bilgileri alacaklar.
 

iha
Yayın Tarihi : 14 Mayıs 2009 Perşembe 23:39:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?