5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Engelliler engel tanımadı

Şanlıurfa'da 3 Aralık Dünya Özürlüler Günü nedeniyle düzenlenen programa katılan engelliler, doyasıya eğlendi.

3 Aralık Dünya Özürlüler Günü dolayısıyla düzenlenen etkinlik, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Atatürk Anıtı'na çelenk koyan engelliler daha sonra kortej yürüyüşü gerçekleştirerek Valilik önünden Abide Meydanı'na kadar yürüdü. Bedensel Engelliler, İşitme Engelliler, Görme Engelliler, Ortopedik Engelliler, Omurilik Felçliler Derneği ve Zihinsel Engelliler Derneği'ne üye engelli ve ailelerinin katıldığı yürüyüşe, Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba da eşlik etti. Abide Meydanı'na gelen engelliler, Ali Şelli Parkı'nda kendileri için düzenlenen eğlence programına katıldılar.

Burada konuşan, Şanlıurfa Zihinsel Engelliler Rehabilitasyon ve İstihdam Derneği Başkanı Bedih Satoğlu, amaçlarının engelli üyelerin tanışarak kaynaşmalarını sağlamak olduğunu kaydetti.

Daha sonra konuşan Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba ise, engellileri rahat ettirmek için çalıştıklarını söyleyerek, "Buna emin olun hepinizi çok seviyorum. Hep beraber olacağız. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Her zaman sizin yanınızda olan, yarın engelli olabileceğini düşünen bir başkanınız var. Sizinle gurur duyuyorum, her zaman yanınızdayız" diye konuştu.

Daha sonra müzik sesi ile birlikte sahneye çıkan engelliler, gönüllerince eğlendiler. Profesyonel dansözlere adeta taş çıkaran engelli çocuklar, izleyenlerden büyük alkış aldı.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Aralık 2008 Çarşamba 15:27:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?