5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Engelliler için sıra gecesi

Şanlıurfa Belediyesi '3 Aralık Dünya Özürlüler Günü' dolayısıyla engelliler için sıra gecesi düzenledi.

Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü'nce Şehitlik Çamlık'ta düzenlenen Bedensel Engelliler, İşitme Engelliler, Görme Engelliler, Ortopedik Engelliler, Omurilik Felçliler Derneği ve Zihinsel Engelliler Derneği'ne üye engelli ve ailelerinin katıldığı gecede, seslendirilen türküler eşliğinde gece boyunca halay çeken engelliler unutulmaz saatler yaşadı.

Şanlıurfa Belediyesi Sıra Gecesi ekibinin konser verdiği gecede, Şanlıurfa Ortopedik Engelliler Derneği'nce 10 engelliye, tekerlekli sandalye hediye edildi. Tekerlekli sandalyesine kavuşan engellilerin mutlulukları ise gözlerinden okundu.
Bedensel Engelliler, İşitme Engelliler, Görme Engelliler, Ortopedik Engelliler, Omurilik Felçliler Derneği ve Zihinsel Engelliler Derneği Başkanları gecenin anlam ve önemine ilişkin birer konuşma yaptılar.

Şanlıurfa Belediyesi olarak engellilere kısıtlı imkanlar ölçüsünde yardımcı olabildiklerini ifade eden Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, "Gönül ister ki, engelli kardeşlerimizin diğer ihtiyaçlarına da yanıt verebilelim. Çünkü, insan odaklı hizmet anlayışıyla yürüttüğümüz belediyecilik hizmetlerinde, insanları mutlu etmenin uğraşını veriyoruz" dedi.

Engelli vatandaşlara büyük önem verdiğini kaydeden Başkan Fakıbaba, "Bu organizasyonun düzenlenmesinde emeği geçenlere arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. 3 Aralık Dünya Özürlüler günü münasebetiyle tüm engelli kardeşlerimizin gününü kutluyor, sağlıklı günler diliyorum" diye konuştu.

Engellilerin sevgi seli ile karşılaşan Başkan Fakıbaba ve eşi Gül Fakıbaba gece boyunca engellilere ilgi gösterdi. Bazı engelli çocuklar, Gül Fakıbaba'ya duydukları sevgiyi ona karanfil takdim ederek göstermeye çalıştılar.

Gecede, Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba'ya ve 10 adet tekerlekli sandalyenin temin edilmesinde emeği geçen Şanlıurfalı işadamlarına, Şanlıurfa Ortopedik Engelliler Derneği tarafından birer şükran belgesi verildi.

Etkinliğe, Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba'nın yanı sıra eşi Gül Fakıbaba, Başkan Yardımcısı Mehmet Fevzi Yücetepe, AK Parti merkez ilçe Başkanı Mustafa Zahit, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Mehmet Kapaklı, İşadamı Ersin Özkeleş, İbrahim Toru, Mehmet Demirkol ve çok sayıda davetli katıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Aralık 2008 Çarşamba 14:09:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?