5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Engelliler sergi açtı

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesi Halk Eğitim Merkezi (HEM) Müdürlüğü tarafından eğitim gören engelli kursiyerler yıl sonu sergisini açtılar.

Suruç HEM'de kurs gören 61 bayan 12 erkek kursiyerlerin 8 aylık çalışmaları sonrasında biçki ve dikiş sergisi Suruç 2. Nolu Sağlık ocağındaki Engeliler Kurs binasında açıldı. Açılışa Suruç Kaymakamı Muhittin Pamuk, Suruç Milli Eğitim Müdürü M. Durak Karanfil, okul müdürleri, kursiyerler ve aileleri katıldı. Düzenlenen açılış töreninden sonra katıldıkları kurslarda başarılı olan kursiyerlere sertifikaları verildi.

Törende konuşan İlçe Kaymakamı Muhittin Pamuk, "2007- 2008 eğitim-öğretim yılında ilçemizde Halk Eğitim Merkezi bünyesinde engelli vatandaşlarımıza açtığımız biçki ve dikiş kursunda katlımın beklentimizin üstünde olması bizleri mutlu etmiştir. Kaymakamlık olarak, ilçemizdeki engelli vatandaşlarımızın meslek edinme konusunda aile ekonomisinde katkıda bulunuyor. Kurslarda engelli vatandaşlarımızın her ne kadar bedensel olarak engelli olsa da, kurslarda göstermiş olduğu başarılarla kendilerini kanıtlamışlardır. Yani engelli olmak çalışmamasına yada meslek edinmesine engel değildir. Bu vesile ile tüm kursiyerlerimizi tebrik ederim" dedi.

Serginin 3 gün boyunca halka açık kalacağı bildirildi.

..
Yayın Tarihi : 17 Haziran 2008 Salı 18:18:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?