5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Engellilere özel minibüs

Şanlıurfa Belediyesi Engelli Koordinasyon Birimi bünyesinde faaliyet gösteren 2 adet engelli minibüsü, günün her saatinde engelli vatandaşlara hizmet veriyor.

Araçlardan faydalanmak isteyen engelli vatandaşların Şanlıurfa Belediyesi Engelliler Koordinasyon Birimine gerek şahsi gerekse de telefonla müracaat etmeleri yeterli olduğu belirtildi.

Şanlıurfa Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü Engelli Koordinasyon Birimi çalışmalarını aralıksız olarak sürdürüyor. Şanlıurfa'da tekerlekli sandalye ihtiyaçlarının karşılanmasının yanı sıra 2 bin 22 özürlülük maaşı, bakım ücreti gibi konularda engellilere danışmanlık hizmeti veren Engelliler Koordinasyon Birimi, bu güne kadar çok sayıda engelliye de yardım elini uzatmayı ihmal etmedi.

Konu hakkında bir açıklama yapan Şanlıurfa Belediyesi Engelliler Koordinasyon Birim Sorumlusu Hülya Kafaf, şunları söyledi:

"Engelliler Koordinasyon Birimi, Belediye Başkanımız Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba'nın desteği ile çalışmalarını yoğun bir şeklide sürüyor. Engelli vatandaşlarımız yalnız değiller. Belediye olarak biz engelli vatandaşlarımızın her zaman yanındayız. Engellilere yönelik yılda 2 defa şenlik düzenliyoruz. Belediyemiz tarafından biri 2007 yılında diğeri de bu yıl alınan 2 adet asansörlü engelli aracımız var. Hasta ve tekerlekli sandalyeli vatandaşlarımızı bu araçlarımız gideceği yere götürüyor. Araçlarımızdan yararlanmak isteyen engelli vatandaşlarımızın birimimize müracaat etmeleri yeterlidir. Yine maddi durumu iyi olmayan ve sağlık güvencesi bulunmayan engelli vatandaşlarımıza tekerlekli sandalye veriyoruz. Tekerlekli sandalye için bize müracaat eden ve ihtiyaç sahibi oldukları tespit edilen Şehriman Koyuncu, Fahriye Toptan ve Mustafa Şahap isimli vatandaşlarımıza yapılan araştırmalar sonucunda tekerlekli sandalyeleri teslim edildi. Belediye Başkanımız Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba'dan almış olduğumuz destek ve güçle engellilere yönelik çalışmalarımızı bundan sonrada sürdüreceğiz."

İHA
Yayın Tarihi : 11 Temmuz 2008 Cuma 11:53:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
murat tarkan IP: 194.27.48.xxx Tarih : 14.07.2008 11:20:18

engellilerin engel tanimadigina şahit olmak insana insan üstü güçler kazandiriyor. çalişmalarinda istikrar saglayan Engelliler Koordinasyon Birim Sorumlusu Hülya Kafaf a çalişmalari ve azminden dolayi teşekkürü bir borç biliyorum engelli olan amcam cuma tarkan,a yaptiginiz hizmetlerden dolayi sizi bir kez daha saygiyla selamliyorm kenzo_murat@hotmail.com