5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Engellilere yönelik seminer

Şanlıurfa Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü Engelli Koordinasyon Birimi ve Yerel Gündem 21 Kadın Meclisi işbirliğiyle engellilere hukuksal haklarının anlatıldığı bir seminer düzenlendi.

Şair Nabi Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen seminerde Baro Avukatı Ayhan Fırıncıoğlu tarafından engellilere hukuksal hakları hakkında önemli bilgiler verilirken, Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu (SHÇEK) Uzmanı Nazif Dağ tarafından da SHÇEK'in özürlülere yönelik hizmetleri anlatıldı.

Düzenlenen etkinlikte açılış konuşmasını gerçekleştiren ve kendisi de engelli olan Belediye Meclis Üyesi Hülya Kafaf, engelliliğin sosyal boyutlarıyla toplumu yakından ilgilendiren ve tüm bireylerin ortak çabasını gerektiren bir konu olduğunu belirterek bu konuda hükümetimize büyük görev ve sorumluluklar düştüğünü söyledi.

Özürlülerin sorunlarının çözümü için başta devlet, üniversiteler ve sivil toplum kuruluşlarının el ele vermesi gerektiğini kaydeden Kafaf, engellilerin ruhuna ve taleplerine uygun düzenlemelerin en kısa sürede hayata geçirilmesi gerektiğini kaydetti.

Yerel Gündem 21 Kadın Meclisi Başkanı Dilan Ağdemir ise engelli bireylerin sosyal yaşamda aktif hale getirilmesini vurgulayarak engellilere iş imkanları sunulması gerektiğini ifade etti.

Ağdemir, "Engellilerin aktif hale getirilmesi için gerekli tüm şartların sağlanması gerekir. Engelli bireylere yönelik faaliyet gösteren tüm sivil toplum kuruluşları devlet tarafından desteklenmelidir. Engellilerin ulaşım problemleri düşünülmeli, bu alanda çalışma yapılmalıdır" dedi.

.
Yayın Tarihi : 21 Mayıs 2008 Çarşamba 13:32:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?