5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Engellilerin basın açıklaması

Viranşehir ilçesindeki özel rehabilitasyon merkezleri yöneticileri, Mecliste 12 Temmuz'da görüşülecek söz konusu tasarıya ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, tasarıda yapılacak değişiklikle engelli çocukların özel eğitim hizmetinden faydalanamayacak duruma geleceğine dikkat çekilerek, engelli bireylerin eğitim sürelerinin, program süreleri ile sınırlandırılmak istendiği belirtildi. Açıklamada, "Düzenlemeyle kişisel gelişim farklılıkları göz önünde bulundurulmaksızın programda yer alan hedef davranışların programın uygun gördüğü sürede gerçekleştirilmesi gibi özel eğitimle bağdaşmayan bir anlayış benimsenmekte ve engellilerin eğitimine sınırlandırma getirilmektedir" denildi.

Dünyada böyle bir uygulama örneğinin bulunmadığının ifade edildiği açıklamada, "Eğitim ve Rehabilitasyonun temel konusu olan engellilerin eğitimine Milli Eğitim Bakanlığı değil Maliye Bakanlığı yön vermektedir. Yanlış uygulamaları bahane ederek, bütçeyi gerekçe göstererek yapılmaya çalışılan bu uygulamalar Türkiye'de yaklaşık 200 bin kişilik bir engelli grubunu aileleriyle birlikte mağdur etmektedir. 'Haydi kızlar okula' kampanyası başlatan hükümet, engellilere de 'Haydi kapalı kapılar ardına' mı diyor?" görüşlerine yer verildi.

Açıklamada ayrıca, sektöre emek vermiş, yatırım yapmış özel eğitim kurumlarının, alanda çalışan personel ve toplumun zarar göreceği belirtilerek, "Hepimiz ya engelliyiz ya engelli yakınıyız ya da engelli adayıyız. Sağlıklı olma şansına sahip herkesten destek bekliyoruz. Bu konuda mücadelemiz sonuna kadar sürecektir" denildi.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Temmuz 2008 Perşembe 10:17:19
Güncelleme :10 Temmuz 2008 Perşembe 10:17:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?