5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Enkaz altından cesedi çıkarıldı

Şanlıurfa'da, çöken inşaatın enkazı altında kalan 6 çocuk babası Şehmus Sağır (34), yaklaşık 2.5 saat süren arama kurtarma çalışması sonrasında ölü olarak çıkarıldı. Belediye ekiplerinin, inşaatı kaçak yapıldığı gerekçesiyle bir hafta önce mühürlediği ortaya çıktı.

Eyyüp Nebi Mahallesi 3592. Sokak'ta bu sabah saat 08.30 sıralarında çöken inşaat nedeniyle olay yerine giden itfaiye ve sivil savunma ekipleri, yaklaşık 2.5 saat boyunca enkaz altında kalan Şehmus Sağır'ı kurtarmaya çalıştı.

Ekiplerin çalışması sırasında şahsın yakınları zaman zaman fenalık geçirdi, bazıları da inşaat alanına girmek istedi. Vatandaşların da seferber olduğu kurtarma çalışmaları sonunda Şehmus Sağır'ın cansız bedenine ulaşıldı.

Cesedin ambulansa taşınması sırasında yakınları sinir krizleri geçirdi. Polisin sakinleştirmekte güçlük çektiği grup, uzun süre ambulansın arkasından koştu. Bayılanlara ilk müdahaleyi 112 ekipleri yaptı. Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü ekipleri olay yerinde incelemelerini sürdürürken, olayda ihmal olup olmadığı araştırılıyor.

Bu arada, Belediye Fen İşleri Müdürlüğü'nün kaçak olduğu gerekçesiyle inşaatı bir hafta önce mühürlediği ancak inşaat sahibi A.D.'nin inşaattaki çalışmaları sürdürdüğü iddia edildi.

iha
Yayın Tarihi : 24 Eylül 2008 Çarşamba 14:18:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?