5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Erdoğan gitmeden kriz bitmez

TP GENEL BAŞKANI ŞENER ŞANLIURFA'DA HALKA HİTAP ETTİ

Türkiye Partisi (TP) Şanlıurfa İl Teşkilatı binası için açılışa gelen TP Genel Başkanı Doç. Dr. Abdullatif Şener, halka hitap etti.

Karakoyun İş Merkezi önünde halka hitap eden TP Genel Başkanı Abdulllatif Şener, iktidar partisinin son birkaç yıl içerisinde bu ülkede pamuğu yok ettikleri gibi, tütünü de yok ettiklerini söyledi. Genel Başkan Şener, Türkiye tütünün cenneti haline geldiğini belirterek, "Pancar yok olmaktadır, çay yok olmaktadır. Bu ülkede hepsinden önemlisi hububat üreticisi perişan edilmektedir. Başbakan'ın talimatıyla basın toplantısı yapan Bakanlar açıkladılar. Dediler ki, 'Başbakanımız görevde kaldığı sürece Türkiye'de kriz bitmeyecektir' diye basın açıklaması yaptılar. '2009-2010-2011 ve 2012'de de bu krizi devam edecek' dediler. Türkiye'de işsizliğin artma sebebi de budur. Altını çiziyorum ki, Türkiye'de kriz var mı yok mu diye tartışmayın. Başbakan oyduğu sürece ekonomi dibe vurmaya devam edecektir. İşsizimizi umutsuz hale getiren, bu ülkenin sanayisini çökerten, tarımı yapılmaz hale getiren, esnafı bitiren, emekliyi tüketen, işçi memura hiç umut vermeyen bu siyaset iktidarı bir an önce görevden uzaklaştırmak bir vatanperverlik görevidir. Biz Türkiye Partisi'yiz. Türkiye Partisi demokratik bir merkez partisidir. Herkesin partisidir. Biz bu ülkede ayrımcılık yapmıyoruz. Mevcut partiler, kavramlar üzerine kavga yapıyorlar. Bu ülkede ayrıştırıyorlar. İnsanımızı birbirbirine düşman hale getirmeye çalışıyorlar. Kini ve nefreti insanlarımıza aşılamaya çalışıyorlar. Ama biz Türkiye Partisi olarak diyoruz ki, hayır, bu ülke birdir, bu ülke beraberdir, 72 milyon insanı ile birdir diyoruz. Türkiye Partisi iktidarında yeni siyaset kuracağız. Sorumsuz yetkililer dönemi Türkiye Partisi ile birlikte son bulacaktır" dedi.

Bakan ve milletvekillerinin dokunulmazlıklarıyla ilgili de konuşan Şener, "Başbakan var, Bakanlar var, Milletvekilleri var. Bunlara kimse dokuna bilir mi? Kimse dokunamaz. Neden? Çünkü onların dokunulmazlıkları var. Peki sizlere soruyorum. Vekil olmak mı önemlidir' asil olmak mı? Tabi ki asil olmak daha önemlidir. Peki siz asilsiniz dokunulmazlığınız yok da Meclis'te bulunan 500 milletvekili ve Bakanların dokunulmazlığı var. 500 tane de dokunulmazlık dosyası var. Rüşvetten, ihaleye fesat karıştırmaktan dokunulmazlık dosyası var. Başta Başbakan olmak üzere Bakanların ve vekillerin dosyası var. Kimse hesap da sormuyor. Sizin gibi benim de dokunulmazlık dosyam yoktur. Ama Başbakan'ın var. Şimdi Şanlıurfa'dayız. Dokunulmazlığı olmayan Şanlıurfalılarla dokunulmazlığı olmayan biri olarak yanınızdayım. Hesap sormak isteyen varsa, işte hodri meydan" ifadelerini kullandı.

Konuşmasının ardından Genel Başkan Abdullatif Şener, halka karanfil dağıttı. Parti binasına geçen Şener, binanın açılışını yaptı. Şener, daha sonra, Şanlıurfa'da Kanal Urfa'ya geçerek burada canlı yayına katıldı. Şener canlı yayın programından sonra Ankara'ya hareket edecek.

TP GENEL BAŞKANI ŞENER ŞANLIURFA'DA HALKA HİTAP ETTİ
İHA
Yayın Tarihi : 22 Kasım 2009 Pazar 16:01:00
Güncelleme :22 Kasım 2009 Pazar 16:28:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?