7
Mayıs
2024
Salı
ŞANLIURFA

Erdoğan'dan selzedelere destek

Başbakan Recap Tayyip Erdoğan, selden zarar gören Şanlıurfa'nın Ceylanpınar İlçesi'nde incelemelerde bulundu. 

Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Özak, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehti Eker, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ile birlikte sabah saatlerinde helikopterle Şanlıurfa'dan hareket eden Başbakan Erdoğan, selden zarar gören bölgeleri önce havadan izledi. Başbakan Erdoğan, daha sonra Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü (TİGEM) helikopter pistine inerek incelemelerine başladı. Bakanların ve milletvekillerin eşlik ettiği Başbakan Erdoğan, Mevlana mahallesinde selden etkilenen vatandaşların barındıkları prefabrik evleri gezdi. Çiçeklerle karşılanan Başbakan Erdoğan, vatandaşlarla yakından ilgilenirken, prefabrik evleri tek tek dolaşarak vatandaşların sorunlarını dinledi. Bazen araç ile bazen de yürüyerek ilçe gezisini sürdüren Başbakan Erdoğan, vatandaşların sevgi seliyle karşılandı. Başbakan Erdoğan, Ceylanpınar ziyaretinin son bölümünde hükümet binası önünde halka hitap etti. 

Ceylanpınarlılar'a geçmiş olsun ve başsağlığı dileklerinde bulunan Başbakan Erdoğan, selden zarar görenlerin yaralarının sarılacağını söyledi. Ceylanpınar'da evleri yıkılan vatandaşlara TOKİ tarafından 100 konut yapılacağını ifade eden Erdoğan, selden zarar gören Batman ve Diyarbakır'da da konutların kısa sürede yapımına başlanacağını ekledi. Selden zarar gören çiftçilerin borçlarının 1 yıl faizsiz olarak erteleneceğini ve TİGEM'in çiftçilere 21 bin 300 ton tohum yardımında bulunacağını da kaydeden Erdoğan, hayvanları telef olan çiftçilere de 3 bin 700 adet küçük baş hayvan dağıtımının gerçekleştirileceğini açıkladı. 

Başbakan Erdoğan, "Selden zarar gören çiftçilerimizin, 2006 yılı hububat primleri ve diğer primlerini ödenmesi 17 Aralık 2007 tarihinden itibaren başlayacaktır. Daha önce Mayıs 2007'de ödenmesini planladığımız Doğrudan Gelir Desteği'ni de Şubat 2007 tarihine aldık. Selden zarar gören, esnafların vergi ve sigorta pirim ödemeleri 1 yıl boyunca ertelenecek. Ceylanpınar İlçesi'nde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı dere ıslah çalışması yapacak. Bayındırlık Bakanlığımız ilçenin ana caddesini yerel yönetimle iş birliğine giderek, yapımını sağlayacak. Tarım Bakanlığımız çiftçilerimize gereken desteği sağlayacaktır. Devletimiz halkını yanlız bırakmayacaktır" dedi.
 
Konuşması sık sık alkış ve sevgi gösterileriyle kesilen Başbakan Erdoğan'dan Ceylanpınarlılar TİGEM'de iş ve Suriye sınır kapısının açılmasını talep etti. Başbakan Erdoğan, TİGEM'in alacağı kadar personel alımı yapılabileceğini ifade etti. Erdoğan, Suriye sınır kapısıyla ilgili Suriye yönetimiyle başlatılan olumlu görüşmelerin sürdürüldüğünü hatırlatarak, hedeflerinin mayın temizliğinden sonra, bölgeyi organik tarım bölgesi yapmak olduğunu bildirdi. Erdoğan, daha sonra vatandaşların alkışlarıyla alandan ayrılırken, kalabalık arasında kalan bir genç baygınlık geçirince polis ve vatandaşların yardımıyla hastaneye gönderildi. Erdoğan daha sonra helikopterle Batman'a hareket etti.
iha
Yayın Tarihi : 17 Kasım 2006 Cuma 13:34:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?