5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Erdoğan'dan Yunus Emreli cevap

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Güneydoğu gezisini sürdürüyor. Erdoğan, Şanlıurfa'da AK Parti İl Kadın Kolları Kongresi'nde konuştu.

Erdoğan'ın konuşmasının satırbaşları:

"Türkiye'yi düşünmek sadece AK Parti'nin mi görevidir. Biz tek başımıza da kalsak Türkiye'yi düşünmeye ve demokrasinin kazanımlarına sahip çıkmaya devam edeceğiz. Bizim köklerimizde Yunuslar Mevlanalar var. "

Yunus Emre'li cevap

"Şunu özellikle bileceğiz, biz öyle bir medeniyetin mensuplarımıyız ve öyle bir kültürün mensuplarıyız ki orada Yunus var, Mevlana var orada Hacı Bektaşi var. "



Yunus diyor ki:

Benim bunda kararım yok, ben bunda gitmeğe geldim

Bezirganem metaım çok, alana satmağa geldim

Ben gelmedim dava için, benim işim sevi için

Kriz ve gerilim erbabı


"Hukukta nice hatalar yapıldı ve bedelini millet ödedi. Bu ülkenin hukuk sistemini tartışmalı hale getirmeye kimin hakkı olabilir? Milletin huzurunu kaçıranlar milletin ahını alır. Türkiye bunların eline kalsa, AB yolunda ilerleyemezdi. Kriz ve gerilim erbabıyla uğraşacaksınız."

Zil takıp oynamadığı kalanlar

"Beyler gölge etmeyin. Yahu bir gün yastığa başınızı koyduğunuzda: Millet için ne yaptım. Bir tek zil takıp oynamadıkları kalanlara sesleniyorum. "

Kararı halk verir

"Arzu ederseniz Şanlıurfa’nın meydanları müsait ama yer bulamazsınız. İşte millet burada meydanlarda Demokrasi bu, kararı burası verecek, Cumhuriyet bu, Cumhur bu.."

Cevap yine sandıkta gelir

"Bizi anlamayanlar yine sandıkta cevap gelir. Bunlar Ak Parti'den değil millet egemenliğinden korkuyor. Korkuları demokrasi ve hukuk devletidir. AK Parti'yi dincilikle yanyana göstermek gayri ciddilik. AK Parti her türlü aşırı uçluğa karşıdır. Söylemlerimiz ve icraatlarımız bellidir. Biz laik sosyal bir hukuk devletinin yanındayız. Durmak yok yola devam. Biz milletimize güvenmeye devam ediyoruz. Milletimiz bize inandı biz ona inanıyoruz. "

Laikliğin gereğini yerine getirdik

"Biz eğitimde ve sağlıkta sağladığımız devrim niteliğindeki katkılarla laikliğin gereklerini yerine getirdik. Herhalde bunlar laikliğe aykırı değildi? O kuyrukları hatırlayın. İlaçlarınız alamadığınız günleri hatırlayın. Bugün git yarın gel diyen zihniyetleri hatırlayın. Çünkü biz olmaya devlet cihanda bir nefes sıhhhat gibi dedik. Toplu konutlar, duble yollar... Hepsini hatırlayın..." 

BAŞBAKAN ERDOĞAN'DAN BARAJ MÜJDESİ 


 Partisinin Kadın Kolları Olağan Kongresi'ne katılmak için Şanlıurfa'ya gelen Başbakan Recep Tayip Erdoğan, çiftçilere baraj müjdesi verdi.


Erdoğan, yaptığı açıklamada, büyük projeler için adımların tek tek atıldığını ifade ederek, "GAP kapsamında bulunan bölgede farklı bir adım daha atıyoruz. Uzun süredir bu bölgeyi gezerek çeşitli temaslarda bulunduk. Her kesimin fikrini alarak ortak bir nokta tespit ettik. Bu da yaklaşık 15 katrilyon harcanarak Silvan ve Cizre Barajları'nın yapımı konusudur. Bu kapsamda sulama kanallarını tamamlayacağız. Artık yağmurlama damlama sistemine geçceğiz. İnşallah teknoloji ile birlikte toprakta tuzlanma ve çatlama olmayacak. Verimlilik artacak ve daha fazla kazanacağız. Ayrıca Suriye sınırında bulunan 780 kilometrelik alanda mayın temizlemesi yapılacak. Bu bölgede yapılacak girişimlerle birlikte burayı organik tarım merkezi haline getirebileceğimizi umut ediyorum. Bu bölgenin tamamını organik tarıma tahsis edeceğiz. Hedef 5 yılda bunu bitirmek ve Türkiye tarihinin en büyük gelişme hamlesini hayata geçirmek" dedi.

ÖNCEKİ Haber

Geceyi Şanlıurfa Polisevi'nde geçiren Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, öğle saatlerinde Şanlıurfa kent merkezinde gezerek halkı selamladı.


Halkın yoğun ilgisiyle karşılaşan Erdoğan, yollardaki kalabalık nedeniyle zorlukla ilerleyebildi. Vatandaşlar, Başbakan Erdoğan'ı, "AK Parti'ye uzanan eller kırılsın" sloganları ile karşıladı. Erdoğan'ın gelişi sırasında havadan ve karadan yoğun güvenlik önlemleri alındı.


Başbakan daha sonra Şanlıurfa AK Parti Kadın Kolları'nın kongresine katılmak üzere kapalı spor salonuna geldi. Salona girmek isteyen partililer güvenlik noktalarında didik didik arandı. Salon dolduğu için dışarıda kalan vatandaşlar, salon dışına kurulan ses sistemi ve plazma ile programı takip ediyor.

iha
Yayın Tarihi : 16 Mart 2008 Pazar 14:05:39
Güncelleme :16 Mart 2008 Pazar 18:04:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Halil TOKMAK IP: 193.255.129.xxx Tarih : 18.03.2008 11:01:02

BAŞBAKANIM SİZE GÜVENİYORUZ ALLLAH YARDIMCINIZ OLSUN .EĞER MESAJIMI ALIYORSANIZ BİZİM İLÇEYE (AKÇAKALE) LİSE GEREKİYOR SAYGILARIMLA