7
Mayıs
2024
Salı
ŞANLIURFA

Erkekler eşlerini göndermedi

Şalıurfa'nın Siverek ilçesinde açılan kadınlar parkı tartışmaya neden olurken, Şanlıurfa kent merkezinde 6 ay önce açılan ve erkeklerin girmesi yasak olan kadınlar kahvesi, müşteri yokluğundan kapandı. İnternet bağlantısı bulunan, okey oynayan, gazete okunan ve kadınların gün düzenlediği kahvehanenin, erkeklerin eşlerini göndermemesi nedeniyle kapısına kilit vurulduğu belirtildi.


Şanlıurfa'da, 6 ay önce Gülay Habiboğlu tarafından Yenişehir semtinde açılan ve sadece kadınların gidebildiği ‘Kahve Miss'in kapısına kilit vuruldu. Kahve Miss'i işleten Gülay Habiboğlu, kadınlar için özel bir mekan olarak Kahve Miss'i açtıklarını belirterek, “Çok güzel umutlarla burayı açtık. Önceleri çok güzel gidiyordu. Ama sonra pek kimse gelmez oldu. Biz de kapattık” diye konuştu.

Kadınlar kahvesinin açılışını yapan Şanlıurfa'nın tek kadın meclis üyesi ve Belediye Başkan Vekili Eczacı Gülender Açanal, kadınlar kahvesinin kapanmasına üzüldüğünü söyledi. Açanal, “Kadınlarımıza özel bir yer olduğu için çok mutluydum. Kapandığı için çok üzüldüm. Ben özellikle çok severek açılışını yapmıştım bu kahvenin. Kadınlarımız için çok rahat edebilecek bir ortamdı. Ayrıca girişimci bir bayan tarafından açılması da anlamlıydı. Şanlıurfamızda maalesef kadınlarımızın tam anlamıyla rahat edecekleri yerler yok. Umarım bu gibi yerler artık kapanmaz. Biz belediye olarak kadınlarımızı sürekli olarak ön planda tutarak, onların iş hayatına atılmasını da sağlıyoruz” diye konuştu.

“ERKEKLER YÜZÜNDEN KAPANDI”

Şanlıurfa'da, kadınlar kahvesinin kapanmasına en çok kadınlar üzüldü. Kahvenin önünden geçen ve kahvenin kapandığını öğrenen Zeliha Tokmak, kahvenin kapanmasının Şanlıurfalı erkeklerden kaynaklandığını ifade ederek, “Şanlıurfa'da böylesine güzel bir yer açıldığı için çok sevinmiştim. Ama sonra kapandığını duyunca çok üzüldüm. Bayan arkadaşlarımızın eşleri, hanımlarına sürekli tepki gösteriyorlarmış. Ne işin var kahvede diye. Kahveye gelen kadınların çoğunluğu da artık gelmemeye başlayınca kahve kapandı” dedi.


.
Yayın Tarihi : 2 Haziran 2006 Cuma 13:15:39
Güncelleme :2 Haziran 2006 Cuma 13:36:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?