5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Erkekler sağlık taramasından geçti

Türk Androloji Derneği'nin Erkek Sağlığı Bilinçlendirme TIR'ı Bayer Erkek Sağlığı'nın katkılarıyla Şanlıurfa'ya gelerek, erkekleri sağlık taramasından geçirdi.

Türk Androloji Derneği tarafından bilinçlendirme projesi kapsamında İstanbul, İzmir, Denizli, Konya, Antalya ve Gaziantep'te 12 bin 500'ün üzerinde erkeğe ücretsiz şeker, tansiyon, yağ kitle indeksi taramasından geçiren sağlık TIR'ı Şanlıurfa'ya geldi. 24-25 Şubat tarihlerinde Şanlıurfa Belediyesi önünde sağlık taraması gerçekleştirecek olan TIR ile Türkiye genelinde 50 bin erkeğe ulaşarak tarama yapılması hedefleniyor.

Türk Androloji Derneği'nin İstanbul Şişli'den yola çıkan Erkek Sağlığı Bilinçlendirme TIR'ı, Ankara, İzmir, Kocaeli, Adana, Bursa, Denizli, Balıkesir, Mersin, Konya, Eskişehir, Samsun ve Trabzon şehirlerine uğrayacak yol güzergahında 100 kamyon parkı ve 3 Roro Limanı'nda taramalar gerçekleştirecek.
Türk Androloji Derneği ve hızlı etki eden Levitra'yı geliştiren Bayer Erkek Sağlığı tarafından hayata geçirilen proje için düzenlenen toplantıda konuşan Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Üroloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ercan Yeni, Türkiye'de ilk kez bu kadar geniş kapsamlı bir erkek sağlığı bilinçlendirme ve tarama çalışmasını gerçekleştirdiklerini belirterek, "Bu projemizde erkekleri sertleşme sorunu için risk faktörü olan hastalıklar açısından tarama amacıyla iş yerlerinde, hafta sonları maçlarda, TIR parklarında ve hatta kahvede bulmayı ve kendilerinin obezite ve metabolik sendrom açısından bel çevresi ölçülmesi, şeker hastalığı açısından kan şekeri tahlilinin yapılması ve yüksek tansiyon açısından tansiyonlarının ölçülmesi planlandı" dedi.

Proje ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan Bayer Ürün Müdürü Sinan Aktan ise, Türkiye'de bir ilke imza attıklarını ve amaçlarının erkeklere cinsel sağlık konusunda çok önemli mesajlar vermek olduğunu ifade ederek, "Özellikle erkek cinsel sağlığı ürünlerimiz sebebiyle, kampanyanın hedef kitlesi olan erkekleri yakından tanımakta ve nelere ihtiyaç duyduklarını bilmekteyiz. Bayer Erkek Sağlığı Bölümü olarak hedefimiz sertleşme probleminin altında yatan sorunlar (obezite, yüksek tansiyon, şeker hastalığı) ile sertleşme problemi arasındaki ilişkiye dikkat çekmek" diye konuştu.
 

İHA
Yayın Tarihi : 24 Şubat 2009 Salı 16:22:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?