8
Mayıs
2024
Çarşamba
ŞANLIURFA

Ermeni Patriği Urfa'da

Şanlıurfa'ya gelen Ermeni Patriği Mesrob Mutafyan, yeni hazırlanan ve üzerinde çalışmaların sürdüğü İbrahim Yolu Projesi ile ilgili toplantıya katıldı. 

Şanlıurfa'nın El-Ruha Oteli'nde yapılan toplantıya gelen Mutafyan, basın mensuplarının sorularını cevapsız bıraktı. Basına kapalı olarak devam eden toplantıya bir süre sonra Avrupa'da Yaşayan Genç İşadamlarımızın 2. GAP Buluşması Forumu toplantısına katılmak üzere Şanlıurfa'ya gelen Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullatif Şener ile Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, Vali Yusuf Yavaşcan, Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba ve milletvekilleri katıldı. 

Basına kapalı olarak devam eden toplantının çıkışında İHA muhabirinin sorularını cevaplandıran Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, "Yurt dışından ve yurtiçinden kente gelen akademisyenlerle öğretim görevlileri önemli bir proje gerçekleştirmeye çalışıyor. İbrahim Yolu adlı projeyle, buradan başlayıp El-Halil'e kadar gidecek yolun turistik açıdan değerlendirilmesi yapılıyor. Toplantıda görüşmeler devam ediyor. Turizme Şanlıurfa'nın katkısının daha fazla olması açısından önemli bir proje. Bunu değerlendirmek lazım. Biz de Başbakan Yardımcısı ile buradayken toplantının bir bölümüne katıldık" dedi. 

Bu arada, toplantının yapıldığı otelle salonun bulunduğu katlarda çok sıkı güvenlik tedbirleri alındığı gözlendi.
iha
Yayın Tarihi : 4 Kasım 2006 Cumartesi 16:02:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?