5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Eşek kurtarma mı eşek asmaca mı?

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde çocuklar tarafından bir binanın çatı katına çıkarılan eşek, ilkel yöntemlerle kurtarıldı. Beline takılması gerekirken boynuna takılan iple çatıdan kurtarılmaya çalışılan eşek ölümden son anda kurtuldu.

Emiroğlu Mahallesi'nde çocuklar tarafından bir evin çatı katına çıkarıldığı belirtilen sahipsiz bir eşek, 3 gün boyunca çatıda mahsur kaldı. Durumu gören vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri, mahsur kalan eşeği ilkel yollarla kurtarmaya çalıştı. İlk olarak boynuna takılan iple damdan sarkıtılan eşek, inanılması güç kurtarma rezaletine sahne oldu. Boynuna geçirilen ip nedeni ile boğulmaktan zor kurtulan eşek, havada defalarca dönerek aşağıya indirildi. Mesafenin kısa olması nedeniyle ölmeden aşağıya indirilen ve aç kaldığı belirtilen eşek, ilk olarak çevredeki otlardan beslenmeye başladı.

Konu ile ilgili konuşan mahalle çocukları, mahsur kalan hayvanı, 3-4 gündür tek katlı kimse tarafından kullanılmayan evin üst katında gördüklerini ve itfaiyeye haber verdiklerini söylediler.

iha
Yayın Tarihi : 6 Mayıs 2009 Çarşamba 14:54:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?