5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Eşek sırtından motorlu ulaşıma

Şanlıurfa'da bir dönem Kale'ye ve yokuşlu sokaklara eşek sırtında çıkan belediye temizlik işçileri, artık motorlu araçlarla çalışıyor.

Aracın çıkamadığı Şanlıurfa Kalesi'nde temizlik yapan işçiler, 4 yıl öncesine kadar çöpleri 6 eşeğin sırtına yükleyerek aşağı indiriyordu.

Her gün sabah 07.30 ve öğleden sonra 15.00'te temizlik çalışması için Kale ile dar ve yokuş olan sokaklara çıkan işçiler, turizm mevsiminin başlaması sebebiyle bölgenin temizliğine büyük önem veriyor. Daha önce Kale'ye araç çıkamadığı için eşekleri kullandıklarını belirten işçiler, araç giremeyen bazı mahallelerde de aynı yöntemi kullandıklarını ifade etti.

Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba'nın göreve gelmesinin ardından eşekle temizliğe son verildiğini belirten işçiler, "Alınan küçük motorlu araçlar ile şimdi daha rahat çöp topluyoruz. Hem insan gücüne hem de hayvan gücüne olmadık yerde yükleniliyordu" dedi.

Şanlıurfa'nın eski yerleşim yerlerinden Dedeosman, Topdağı, Yakubiye Mahalleleri'nde çöp arabalarının giremediği sokakları temizlemek için 1970'li yıllarda belediye görevlileri tarafından eşekler kullanılıyordu. Sayıları zaman zaman 357'e ulaşan eşeklerle çöp toplayan Şanlıurfa Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, artık motorlu araçlar kullanmaya başladı. Sahip olduğu tarihi ve kültürel yapısının yanı sıra GAP yatırımlarıyla bölgenin parlayan yıldızı haline gelen Şanlıurfa'da eşeklerle çöp toplamanın uygun olmadığını belirten Belediye Temizlik İşleri Müdürlüğü yetkilileri, AB'ye hazırlanan Türkiye'ye yakışmayan bu görüntüleri 4 yıl önce sona erdirdiklerini söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Temmuz 2008 Salı 14:12:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?