5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Eski köpek katili köpek dostu oldu

Viranşehir ilçesinde, yıllarca başıboş köpeki öldürerek geçimini sağlayan Sabri Ürek daha sonra pişman olup köpek dostu oldu.

Öldürdüğü köpeklerin sayısını unuttuğunu belirten Ürek, şimdi onlarca köpek besliyor, onlarla birlikte yaşıyor.

50 yaşındaki Sabri Ürek, yıllarca ilçedeki başıboş köpekleri para karşılığı öldürerek geçimini sağladı. Halk arasında "Sebro" olarak tanınan ve ilçedeki tüm başıboş köpekleri öldürmeye çalışan Ürek, yıllar sonra yaptığı işten pişman olup köpek dostu oldu. Beslediği köpeklere "babam", "oğlum" diyen Ürek, yaptıklarından çok pişman olduğunu belirterek hayvanları öldürmenin büyük bir yanlış olduğunu kaydetti.

Viranşehir'de bir iş yerinin bodrum katında yaşayan Sabri Ürek, sabahın erken saatlerinde ilçedeki kasapları dolaşarak et ve kemik toplayıp köpeklerine getiriyor. Daha sonra köpeklerini kucaklayarak öpen rek, bir baba edasıyla hayvanlara et ve kemik veriyor. Köpeklerle birlikte yaşadığını belirten Ürek, bir ev sahibi olup köpeklerine daha iyi bakmak istediğini söylüyor.

Yıllarca tüfekle ilçedeki tüm başıboş köpekleri öldürdüğünü belirten Sabri Ürek, "Bana köpekleri öldürmemi söylediler. Ben de acımadan öldürdüm. Fakat daha sonra çok pişman oldum. Yaptıklarımdan utanıyorum. Şimdi onlar için ne yapsam azdır. Onlar benim her şeyim. Babam, kardeşim, oğlum, kızım onlar benim. Kimse hayvanlara zarar vermesin, onlar savunmasız" diye konuştu.

İlçedeki vatandaşlar ise Sabri Ürek'in yıllarca para karşılığında başıboş köpekleri öldürdüğünü, bu nedenle köpeklerin onu gördüklerinde ortamdan uzaklaştığını söyledi. Vatandaşlar, şu anda köpeklerin Ürek'ten korkmadığını ve saldırgan köpeklerin bile ona zarar vermediğini belirtti.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Şubat 2008 Pazartesi 14:13:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?