7
Mayıs
2024
Salı
ŞANLIURFA

Eski mezarlık Urfalılara yetmiyordu

Şanlıurfa Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Güllüoğlu, kent merkezindeki mezarlıkların artık ihtiyaca cevap vermekte zorlandığını, bunun için Mardin Yolu üzerinde yeni bir mezarlık oluşturduklarını söyledi. 

Belediye bünyesinde kurulan, çoğunluğunu meclis üyelerinin oluşturduğu Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği Yönetim Kurulu Üyeleri ile Şanlıurfa-Mardin Yolu üzerinde yer alan yeni aile mezarlığına giden Güllüoğlu, burada inşaatı sürdürülen camide incelemelerde bulundu.
Mardin yolu üzerinde 424 dönüm arazi üzerinde 54 bin 500 yeni mezar, 16 kişilik morg, 4 adet gasil hane ve 1 adet bekleme salonu bulanan yeni aile mezarlığında yaptırılan caminin inşaat çalışmalarını yerinde incelemek amacıyla aile mezarlığına giden Başkan Yardımcısı Güllüoğlu, 29 Mart 2006 tarihinde temeli atılan cami inşaatının en kısa sürede tamamlanması için hayırsever vatandaşların desteklerine ihtiyaç duyduklarını kaydetti. 

Belediye Başkan yardımcısı İbrahim Güllüoğlu, "Vatandaşların buraya rahatlıkla gelmelerini sağlamak amacıyla yeni aile mezarlığının en kısa zamanda yollarını da yapacağız. Defin işlemlerini daha da kolaylaştırmak için elimizden ne geliyorsa onu yapmaya hazırız. Belediye olarak caminin daha çabuk tamamlanması adına hayırseverlerin desteklerini de beklediğimizi ifade etmeliyim" dedi.
İHA
Yayın Tarihi : 30 Ağustos 2006 Çarşamba 15:07:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?