5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Eski Urfa gün ışığına çıkıyor

BÜYÜKYOL MAHALLESİ'NDE DIŞ CEPHELER ELDEN GEÇİRİLİYOR

Şanlıurfa Belediyesi Koruma Amaçlı İmar Birimi'nce yürütülen proje kapsamında eski Urfa sokakları ve evlerin dış cepheleri elden geçiriliyor.

Sıva, boya, görüntü kirliğine neden olan eklentilerin kaldırılarak aslına uygun hale getirildiği restorasyon işlemlerin gerçekleştirildiği çalışmalara ilk olarak Büyükyol Mahallesi'nden başlandı. Şanlıurfa Belediyesi'ne bağlı Koruma Uygulama ve Denetleme Teknik Eleman Bürosu (KUDET) işçilerinin yürüttüğü çalışmalar kapsamında eski Urfa sokakları ve evlerin dış cepheleri tarihine uygun bir şekilde restore ediliyor. Elektrik, su ve telefon bağlantılarının gözden geçirildiği bölgede sıvası ve boyası olmayan evler birer birer tespit ediliyor önce sıvası yapılıyor ardından da boyanması sağlanıyor.

Eski Urfa'yı gün ışığına çıkarmakta kararlı olduklarını belirten Başkan Fakıbaba, yerli ve yabancı turistlerin uğrak merkezleri olan yerlerde bu çalışmayı sürdüreceklerini kaydetti.

Koruma Amaçlı İmar Birimi Sorumlusu Musa Demirkol ve sahsında çalışmaları yürüten ekibe teşekkür ettiğini ifade eden Fakıbaba, 2 dönem Eski Urfa'ya daha fazla ağırlık vereceklerini söyledi. Haleplibahçe Beyazsaray'da bir grup temizlik işçisiyle sabahın erken saatlerinde kahvaltıda buluşan Başkan Fakıbaba ardından Büyükyol'da yürütülen çalışmaları yerinde denetledi.

Belediye Başkan Yardımcısı M.Emin İzol ve beraberindeki belediye birim amirleriyle birlikte Büyükyol Mahallesi'ndeki çalışmaları denetleyen Fakıbaba burada çalışan inşaat işçilerinin kahvaltı teklifini de geri çevirdi. İşçilerle bir süre sohbet eden Başkan Fakıbaba, çalışmalardan oldukça memnun kaldığını dile getirdi.

BÜYÜKYOL MAHALLESİ'NDE DIŞ CEPHELER ELDEN GEÇİRİLİYOR
BÜYÜKYOL MAHALLESİ'NDE DIŞ CEPHELER ELDEN GEÇİRİLİYOR
İHA
Yayın Tarihi : 11 Aralık 2009 Cuma 12:17:01
Güncelleme :11 Aralık 2009 Cuma 12:55:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?