30
Nisan
2024
Salı
ŞANLIURFA

Esnaf, başkandan oyunu geri istedi

Şanlıurfa'da kaldırımları işgal eden esnaf, belediyeye yürüyerek eylem yaptı. Esnafın eylemine, yoldan geçmekte olan Japon bir turist de destek verdi. Şanlıurfa Haşimiye Meydanı'nda bulunan esnaf, kaldırımların işgal edilmemesi konusunda bir süre önce Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba'nın talimatıyla zabıtalar tarafından uyarılmıştı.

Belediye zabıtası, bugün de denetimlerini sürdürerek, esnafların kaldırımları işgal etmemesi konusunda uyardı. Zabıta ile esnafın gerginliğinin devam etmesi üzerine bir grup esnaf sokaklara döküldü. Yaklaşık 200 kişilik grup, bugün Sarayönü Caddesi'nden belediye binası önüne kadar yürüdü. Belediye girmek isteyen esnafa, polis ekipleri izin vermedi. Yaklaşık 100 çevik kuvvet ve sivil polis, belediye önünde geniş güvenlik önlemi aldı. Esnafın belediye içerisine girmesine izin vermeyen polis, kalabalık grubun Karakoyun İş Merkezi önünde beklemesi gerektiğini söyledi.

Daha sonra esnaf, belediye yanındaki Karakoyun İş Merkezi önünde toplanarak, "Marketçi başkan", "Başkan Fakıbaba istifa", "Oyumuzu geri istiyoruz" sloganları attı.

Bu arada, yoldan geçmekte olan Hajime Okano isimli Japon turist, olanlardan habersiz kendini bir anda esnafın arasında buldu. Türk bayrağını eline alarak, esnafla birlikte slogan atan Japon turist, davul zurna eşliğinde halay çekti. Gazetecilerin, "Neden slogan atıyorsunuz, esnafın burada ne için toplandığını biliyor musunuz?" sorusuna Japon turist Okano, "Bilmiyorum" yanıtını verdi. Zaman zaman kendisini görüntüleyen gazetecilerin de fotoğrafını çeken Japon turist Okano, Türk bayrağını elinden indirmedi.

Polislerin sık sık "Dağılın, yaptığınız eylem yasal değil" uyarısına, esnaf İstiklal Marşı'nı okuyarak cevap verdi. Kalabalık grup, belediyeden hiç bir yetkili ile görüşemeyince AK Parti Şanlıurfa İl Başkalığı'na yürüdü. Polis, AK Parti binası önünde de geniş güvenlik önlemi alarak, esnafın partiye girmesini engelledi. Polis, daha sonra esnafa dağılması konusunda uyarıda bulundu. Polisin uyarısını dikkate alan esnaf, olaysız bir şekilde dağıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Ağustos 2005 Perşembe 15:41:34
Güncelleme :18 Ağustos 2005 Perşembe 15:43:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?