5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Esnaf belediye meclis toplantısını bastı

Şanlıurfa'da iş yerleri mühürlenen sanayi esnafı, belediye meclis toplantısını basarak Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba'ya tehditler savurdu. Güçlükle yatıştırılan grup, polis tarafından dışarı çıkarıldı.

Şanlıurfa Belediyesi Mart Ayı Belediye Meclis Toplantısı, Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba ve belediye meclis üyelerinin katılımı ile başladı. Toplantıda, Evren Sanayi Sitesi'ne taşınmaları için şehir içindeki iş yerleri mühürlenen esnafın sorunları konuşulurken, açlık grevi yapan bir grup esnaf toplantı salonuna girdi. Bu sırada bir meclis üyesi Fakıbaba'nın sözünü kesince, Başkan'dan "Birisi konuşurken sözü kesilmez. Önce bu kaideyi öğreneceksiniz" yanıtını aldı. Devam eden tartışmaya Ahmet K. isimli bir esnaf karıştı. Ahmet K., "Yukarı gidilip iş yapılırsa beni öldürün, kafama sıkın. Eğer gidilmiyorsa bize bir çare bulun. Bana ekmek ver, ben geleyim kapında havlayayım. Daha bundan ötesi var mı? Bize bir çözüm üret. Yeter, bırak yakamızı, Allah rızası için bırak. Yapma arıza vermeyelim. Birbirimize düşman kesilmeyelim. Sen belediye başkanısın, ben de bir Urfa ili vatandaşıyım. Kurbanın olayım beni başka yollara saptırma. Yani çok zarar veririm ve zarar verecek güçteyim" ifadelerini kullandı.

Ardından yere yığılarak baygınlık geçiren esnaf, sivil polislerin yardımıyla sakinleştirilmeye çalışıldı. Ardından polis tarafından meclis salonundan dışarıya çıkarılmaya çalışılan esnaf grubundan biri, Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba'ya, "Sen bu dükkanları kapatarak bizim namusumuzu, şerefimizi alıyorsun. Bir dahaki sefere bu dükkanlar açılmazsa bu şekilde gelmeyeceğiz. Şafak operasyonu bitmedi Başkan. 190 tane adamımız var. Seni yolda görürsem öldürmezsem şerefsizim ben. Hadi çık bakayım. Sen bu kapıdan çık" diye tehditler savurdu.

Belediye meclis üyeleri ve Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba sinirlenen esnafı sessizce dinlerken, polis öfkeli grubu dışarıya çıkardı.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Mart 2008 Salı 17:31:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?