5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Esnaf kendini dışarı attı!

Çöl sıcaklarının hakim olduğu Şanlıurfa'da vatandaşlar serinlemenin yollarını arıyor. Hava sıcaklığının 45 dereceyi bulduğu Şanlıurfa'da, sıcaktan bunalan vatandaşlar çeşitli çarelere başvuruyor.

Şanlıurfa'nın tarihi yerlerinden Kafafhane Çarşısı esnafı, işyerlerinin içerisindeki dikiş makinelerini dışarıya taşıyarak müşterilerine hizmet veriyor. Aşırı sıcaklardan bunalan vatandaşlar, gündüzleri gölgelik ve serin yerlere, cami avlularına, parklara, su kenarlarına gidip, sıcaktan etkilenBumemeye çalışırken, Şanlıurfa'nın tarihi yerlerinden Kafafhane Çarşısı'ndaki terzi esnafı, dikiş makinelerini işyerlerinin dışarısına çıkararak müşterilerine hizmet vermeye başladı. Çarşı esnafı, Şanlıurfa'da hava sıcaklığının en üst düzeyde olduğunu belirterek, "Yaz aylarında Şanlıurfa oldukça sıcak oluyor. Barajın etkisiyle de bu sıcaklık nem oranı ile birlikte artmaya başladı. İş yerlerimiz zaten küçüktür. İçeride boğulup kalıyoruz. Bu nedenle makinelerimizi dışarı çıkarıp müşterilere hizmet veriyoruz. Müşterilerimiz bu uygulamadan memnun" dediler.


Kafafhane Çarşısı'na gelen müşteriler de diktireceği giysilerin ölçülerini işyerinin dışında aldırırken, bu uygulamadan memnun kaldıklarını ifade ettiler.

iha
Yayın Tarihi : 15 Temmuz 2008 Salı 13:38:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?