5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Esnaf polis gerginliği sürüyor

Şanlıurfa'da esnaf tarafından yapılan yürüyüş sırasında polisin kullandığı biber gazından vatandaşlar kadar polisler de etkilendi.

Şanlıurfa Belediyesi tarafından dün sabah erken saatlerde yapılan Şafak operasyonu ile mühürlenen 434 iş yerinin sahipleri, bugün mühürlerin açılması için Şanlıurfa Belediyesi'ne doğru yürüyüşe geçti. Güvenlik güçleri belediyeye çıkan bütün sokak giriş ve çıkışlarında önlem aldı. Belediye önüne kadar gelen kalabalık grup, "Şanlıurfa İsrail olmayacak" sloganları attı. Polisin sert müdahalesi ile karşılaşan esnaf etrafa koştururken biber gazı kullanıldı.

Bu arada Köprübaşı Caddesi'ndeki özel bir hastane önünde bulunan hastalar ve hasta yakınları da biber gazından etilendi. Polis ile esnaf grubu arasında kalan bir kişi baygınlık geçirerek yere yığıldı. Acil servise gelen ve biber gazından etkilenen hasta ve hasta yakınları gözyaşlarına boğuldu. Sinirlenen hasta yakınları, "Hastamız var. Böyle olur mu? Allah'larından bulsunlar" diye feryat etti. Hastanede bulunan hasta yakınları daha sonra polisin üzerine yürüyerek tartıştı.

Polis, daha sonra bir esnafı küfrettiği gerekçesiyle gözaltına aldı. Ahmet Ş. isimli şahıs kelepçelenerek polis otosuna götürüldü. Sara hastası olduğu öğrenilen Ahmet Ş., kelepçesi sökülerek serbest bırakıldı. Bu arada biber gazından etkilenen bir polis memurunun hastaneye kaldırıldığı öğrenildi. Polisin olayı kontrol altına alma ve esnafı yatıştırma çabaları sürüyor.

ÖNCEKİ HABER

Şanlıurfa Belediyesi tarafından dün sabah erken saatlerde yapılan Şafak operasyonu ile mühürlenen 434 iş yerinin sahipleri, iş yerlerinin tekrar açılması için Şanlıurfa Belediyesi'ne doğru yürüyüşe geçti. Polis grubu dağıtmak için biber gazı kullanınca ortalık savaş alanına döndü.

Bugün sabah saatlerinde dükkanlarını açmak için gelen Şanlıurfalı esnaf, iş yerlerinin mühürlü olduğunu görünce şaşırdı. Polis, bir araya gelerek Şanlıurfa Belediyesi'ne yürümek isteyen esnafı engellemeye çalışınca gergin anlar yaşandı. Ara sokaklardaki kovalamacanın ardından toplanan kalabalığa polis "Dağılın" uyarısında bulundu. Uyarıya rağmen dağılmayan gruba polis biber gazlı müdahalede bulundu. Polisin kullandığı biber gazından esnaftan çok polis etkilendi.

Biber gazlı müdahale üzerine ortalık savaş alanına dönerken, çok sayıda esnaf gözaltına alındı. Esnaf ile polis arasında yaşanan gerginlik halen devam ediyor.

Şanlıurfa Belediyesi'nce, kent merkezinde bulunan sanayi sitesi esnafının 16 Şubat 2008 Cumartesi günü gösterilen yerlere taşınacağının bildirilmesine rağmen, birçok iş yerinin kent merkezinden taşınmaması üzerine 110 zabıta ekibi ve 500 çevik kuvvet polisi dün sabah saat 05.00 sıralarında esnaf yatağındayken 434 iş yerini mühürlemişti.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Şubat 2008 Pazartesi 11:03:29
Güncelleme :18 Şubat 2008 Pazartesi 14:19:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?