5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Esrar operasyonu

Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığı tarafından yapılan yol kontrolleri ve arama tarama çalışmaları sırasında esrar ve Hint keneviri ele geçirildi.


Edinilen bilgiye göre, Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığı ve Birecik İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, Şanlıurfa-Gaziantep otoban yolu Birecik gişelerinde yapılan yol arama ve kontrolü esnasında Şanlıurfa'dan Gaziantep istikametine seyir halinde olan F.K. isimli şahsın kullandığı 01 PM 136 plakalı kamyoneti durdurdu. Kamyonette yapılan aramada, aracın kapalı kasa bölümünde poşetler içerisinde toplam 17 kilogram kubar esrar ele geçirildi. Olayla ilgili F.K. gözaltına alındı.
Bu arada, Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığı'nın yasa dışı kenevir ekimi ile mücadele eylem planı kapsamında yaptığı kontroller esnasında Selman köyünden H.Y. ve A.Y. isimli şahısların tarlalarında yapılan kontrolde, pamuk tarlasının içerisine ekili vaziyette toplam 173 bin 42 kök kenevir bitkisi ele geçirdi. Sorguları tamamlanan şüphelilerden H.Y. çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken, A.Y. ise tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Öte yandan, jandarma tarafından Boncuk köyünden İ.K. isimli şahsın tarlasında yapılan kontrolde, pamuk tarlasının içerisine ekili vaziyette toplam 19 bin 698 kök kenevir bitkisi ele geçirdi. İ.K. sevk edildiği adli makamlarca tutuklanarak cezaevine konuldu.

..
Yayın Tarihi : 16 Haziran 2008 Pazartesi 15:43:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?